пʼятниця, 08 травня 2020 15:36

США закликали Росію не фальсифікувати історію

США закликали Росію не фальсифікувати історію
Росії нагадали, що війна почалася 1939 року. Фото: УІНП

У США закликали Росію припинити фальсифікувати історію Другої світової війни.

"Ми закликаємо Росію припинити самозвеличувальні заяви, засновані на навмисному перекручуванні історії. Ми солідарні з нашими європейськими партнерами і виступаємо проти фальсифікацій історії Росією", - заявив посол США в ОБСЄ Джеймс Гілмор у своєму виступі 7 травня, повідомляє "Голос Америки".

Він нагадав, що Друга світова війна почалась 1939 року, коли диктатори Йосип Сталін та Адольф Гітлер уклали пакт, яким поділили Східну Європу.

"Згадуючи повну історію Другої світової війни, не можна забувати, що для багатьох народів Центральної та Східної Європи, на заміну нацистському гнобленню проти їхньої волі прийшли комуністичні репресії. Для них благословення свободою, яке в Західній Європі святкували 1945 року, не настало до 1989, 1990-го або пізніше", - наголосив дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль причетний до Голокосту: литовський сейм готує резолюцію

Гілмор також указав на роль ОБСЄ в збереженні миру в Європі впродовж 75 років.

"Тут, в ОБСЄ, ми віддані захисту цього важко здобутого миру від всіх загроз народам регіону ОБСЄ. Вшановуючи нашу спільну історію, необхідно продовжувати підтримувати мир та безпеку і захищати права людини, основоположні свободи та верховенство права, що є справді важливою місією ОБСЄ", - вказав він.

Сьогодні відзначають День пам'яті та примирення. Саме 8 травня 1945 року набув чинності Акт про капітуляцію Німеччини. У цей день в Європі вшановують пам'ять полеглих у боротьбі з нацизмом та мирних жителів, що загинули у роки окупації.

Зараз ви читаєте новину «США закликали Росію не фальсифікувати історію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути