четвер, 22 травня 2014 09:30

Сучасні люди отримали імунітет до ВІЛ від денисівців і неандертальців - російський академік
1

Анатолій Деревянко
Фото: baseofmp3.com

Відкриття нового підвиду людини - "денисівця", зроблене новосибірськими вченими, дає підстави для подальших досліджень історії людства, зокрема - появи імунітету до ВІЛ, заявив на прес-конференції російський академік Анатолій Деревянко.

"З'ясувалося, що сучасні люди, тобто ми з вами, отримали від денисівців і неандертальців дуже сильний захист - геном від ВІЛ! Якби не було денисівців і схрещування людини сучасного виду з неандертальцями, імунний дефіцит був би трагедією для всього людства", - розповів академік.

За його словами, той факт, що імунітет - "подарунок" сучасній людині від неандертальців і денисівців, визначили зарубіжні учені.

Результати їх досліджень були опубліковані в деяких зарубіжних виданнях, у тому числі "Science".

Нагадаємо, в 2008 році Експедиція академіка Анатолія Деревянко, директора Інституту археології і етнографії РАН, знайшла в Денисовій печері на Алтаї маленький шматок кістки, який виявився крайньою фалангою мізинця дівчинки.

Після проведення досліджень вчені з'ясували, що дівчинка належала до підвиду людини, який світовій науці до цього не був відомий.

Зараз ви читаєте новину «Сучасні люди отримали імунітет до ВІЛ від денисівців і неандертальців - російський академік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути