понеділок, 09 вересня 2013 11:27

Скарби 18 століття вартістю $300 тисяч знайшли на дні Атлантики

Скарби 18 століття вартістю $300 тисяч знайшли на дні Атлантики
Фото: zhelezyaka.com

Золоті прикраси та монети вартістю близько 300 тисяч доларів виявлено біля узбережжя американського штату Флорида. Це сталося неподалік від того місця, де в 1715 році потрапили в шторм і затонули 11 навантажених золотом іспанських галеонів, які поверталися з Куби, повідомляє ИТАР -ТАСС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скарб, який євреї заховали у ґетто, знайшли в Луцьку

Скарби знайшли мешканці флоридского міста Сенфорд Рік та Ліза Шмітт. "Рік , Ліза і двоє їхніх дітей вже не один рік присвячують весь свій вільний час пошукам затонулого скарбу. Це вже не перша знахідка Шмітт: у 2002 році вони підняли з дна в тому ж районі срібну таріль вартістю близько 25 тис доларів".

Частина прикрас і монет надійде до музейних колекцій та буде виставлена ??на загальний огляд, адже штату Флорида належать права на 20% всіх знайдених біля узбережжя скарбів.



До теперішнього часу вдалося виявити цінності на 175 млн доларів. За деякими даними, на борту затонулих галеонів знаходилися скарби на суму близько 400 млн доларів в перекладі на нинішні гроші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голландські археологи знайшли у взутті срібні монети

Попередня велика знахідка була зроблена в липні цього року. Тоді шукачі скарбів підняли з дна 48 золотих монет вартістю близько чверті мільйона доларів.

Зараз ви читаєте новину «Скарби 18 століття вартістю $300 тисяч знайшли на дні Атлантики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути