четвер, 23 жовтня 2014 15:32

Сенсаційну знахідку зробили археологи в Англії

  Пляшка з Ньюарку. Всередину зазвичай клали обрізки нігтів, волосся та людську сечу - вірили, що ці предмети захищають від злих чарів.
Пляшка з Ньюарку. Всередину зазвичай клали обрізки нігтів, волосся та людську сечу - вірили, що ці предмети захищають від злих чарів.

Під час розкопок у містечку Ньюарк (Ноттінгемшир), що на території Великобританії, археологи знайшли скляну пляшку, що мала слугувати як захист від відьм. Зелена пляшка, яка має 15 сантиметрів у висоту, була закопана на цьому місці близько 1700 року.

Пляшка була знайдена під час робіт по відновленню комплексу споруд часів громадянської війни середини XVII століття. Що ж до наповнення пляшки, то в ній знайшли обрізки нігтів та людську сечу. У давнину вважалося, що вони відганяють відьом.

Археолог Вілл Манфорд стверджує, що знайти цілу скляну пляшку - це надзвичайний успіх для археологів. Він також сподівається знайти на цьому місці і відьмин черевик, як це було під час розкопок у Ворлабі, Лінкольншир.

"Ми часто забуваємо, що люди тих часів були дуже забобонними - це була частина їхнього щоденного життя. Вони вважали, що такі предмети мали захистити їх від злих сил" - стверджує дослідник.

Нагадаємо, що понад 300 чоловік були звинувачені у відьмацтві протягом 1644-1646 років. Подібні процеси тривали ще майже століття - до 1736 року.

  Процес проти відьом. Середина ХVІІ століття
Процес проти відьом. Середина ХVІІ століття
Зараз ви читаєте новину «Сенсаційну знахідку зробили археологи в Англії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути