середа, 26 серпня 2015 12:46

Ріо-де-Жанейро в раритетних фотографіях кінця ХІХ століття
12

Мілітарний коледж, 1888 рік.
Фото: www.vintag.es
1889 рік.

Сьогодні вашій увазі пропонуємо раритетні фотографії бразильського міста Ріо-де-Жанейро кінця ХІХ-початку ХХ століття. На фотографіях видно як вражаючу архітектуру, так і природу міста. 

Ріо-де-Жанейро — друге за величиною (після Сан-Паулу) місто Бразилії, адміністративний центр однойменного штату, з 1764 до 1960 року - столиця Бразилії, з 1808 до 1821 - також столиця Португальської держави. Зазвичай відоме просто як "Ріо" (особливо серед його мешканців), має прізвисько "Дивовижне місто".

Португальські дослідники під керуванням капітана Гаспара ді Лемоса вперше досягли бухти Гуанабара, майбутнього місцерозташування Ріо, 1 січня 1502 року. Проте місто було засноване 1 березня 1565 року Ештасіу де Са разом із Жозе ді Аншіета. Спочатку воно іменувалося Сан-Себастьян де Ріо-де-Жанейро (порт. São Sebastião de Rio de Janeiro) на честь португальського короля Себастьяна I.

 

Зараз ви читаєте новину «Ріо-де-Жанейро в раритетних фотографіях кінця ХІХ століття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути