вівторок, 26 серпня 2014 17:30

Річард III випивав пляшку вина в день та їв м'ясо лебедя

Автор: vokrugsveta.ru
  Річард III
Річард III

Дослідження останків короля Англії Річарда III, виявлених археологами два роки тому, показало, що він випивав, не менше пляшки вина в день. Такі висновки британських вчених поширили провідні ЗМІ королівства.

Як уточнюють дослідники, король Англії вживав в їжу м'ясо лебедя, журавля і чаплі.

Такі дані показали ізотопні аналізи зразків тканин зі стегна, ребер і зубів монарха. Вчені відзначають, що Річард III харчувався набагато краще за своїх відомих сучасників.

- Бенкетував він набагато більше, і на цих застіллях було багато вина. Співставляючи всі ці пригощання з хімією кісток, очевидно, що бенкети суттєво вплинули на його тіло в останні роки життя, - сказала геохімік Університету Лестера Анджела Лемб.

Останки Річарда III, могила якого до 2012 року вважалася втраченою, перепоховають у кафедральному соборі Лестера (Центральна Англія) в березні 2015 року.

Згідно з планом перепоховання, останки, що знаходяться в Лестерському університету, перевезуть в супроводі кортежу 22 березня через Босуорт, де король дав останній бій.

Зараз ви читаєте новину «Річард III випивав пляшку вина в день та їв м'ясо лебедя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути