четвер, 28 березня 2013 17:13

Рідкісний документ за підписом Річарда III виставлять на аукціоні в США

Автор: Фото: Nate D. Sanders
  Документ датується 1473-1477 роком
Документ датується 1473-1477 роком

Унікальний документ, підписаний англійським королем Річардом III ще до того, як він зійшов на трон, виставлять на аукціоні в США, повідомляє агентство Франс Прес.

"Цей документ був підписаний Річардом ще тоді, коли він був герцогом Глостерський, цей титул він отримав від короля Едуарда IV ", - розповів представник аукціонного будинку Nate D Sanders.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Англійські археологи знайшли могилу ще одного короля

Документ, мова в якому йде про дозвіл земельної суперечки між графом Ральфом Невілом і одним з орендарів, датується 1473-1477 роком. Його оціночна вартість складає від 75 до 125 тисяч доларів.

Як відзначає агентство, інтерес до особистості короля Річарда III розгорівся з новою силою після того, як близько двох місяців тому на місці автомобільної стоянки в британському місті Лестер археологи виявили останки монарха.

Річард III правил Англією близько двох років, з 1483 по 1485 роки, будучи останнім представником династії Йорків на англійському престолі. У битві при Босворті зазнав поразки від військ графа Річмонда, Генріха Тюдора, і був убитий.

Зараз ви читаєте новину «Рідкісний документ за підписом Річарда III виставлять на аукціоні в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути