понеділок, 19 травня 2014 13:50

Піраміди за межами Єгипту знаходяться по всьому світу
5

Піраміда Уака Уальямарка, Ліма, Перу
Фото: epochtimes.com.ua
Піраміда етрусків у Бомарцо, Італія. Піраміда була ідентифікована по ряду старовинних сходів, вирізаних у стіні
Гунунг-Паданг піраміда, острів Ява, Індонезія
Гунунг-Паданг піраміда, острів Ява, Індонезія
Кругла ступінчаста піраміда в Гуачімонтонес, Мексика

Піраміди, відкриті у різних куточках світу, засвідчують, що вони є не лише прерогативою єгиптян. Розміри, вік та гарна збереженість пірамід просто вражають. Можливо, така архітектура втілювала невідомі нам знання і мала якесь особливе сакральне значення. Очевидно одне: піраміди світу дають виклик часові і традиційній науці.

Піраміда Уака Уальямарка знаходиться в сучасному районі Мірафлорес міста Ліма, Перу. Датується вона приблизно 400 р. н.е. Побудована з декількох тисяч сирцевих цеглин і займає площу близько 5 га​​. Вона має вигляд усіченої піраміди.

До початку розкопок (що почалися наприкінці 1980-х років) жителі Ліми використовували вершину піраміди, як прекрасне плато для пікніка, а на її схилах їздили на мотоциклах. Сьогодні піраміда Уака Уальямарка є історичною пам'яткою міста.

За менш ніж півгодини їзди від Риму розкинулись хащі, які і приховують від людського ока піраміду етрусків. Її виявлено в 1991 році: помітили вирізані у камені сходи.

Дослідники піраміди в Бомарцо Девід Б. Джордж і Клаудіо Біззарі пояснили виданню Discovery News, що стіни заглиблення піраміди мали конічну форму, і що ряд тунелів веде глибше, натякаючи на можливість існування інших кімнат чи споруд.

При розкопках цієї піраміди знайдено етруську кераміку з написами, а також різні предмети, датовані близько V ст. до н.е.

Вчені лише блукають у здогадках про призначення піраміди в Бомарзо. Можливо, вона є гробницею, оскільки етруски вірили у продовження життя після смерті, і будували підземні помешкання для мертвих, які копіювали їх житла за життя. Некрополі будувалися з кам'яних брил або вибивалися у скелях. До речі, піраміда в Бомарцо, теж вибита зі скелі.

Гора Паданг приховує в собі піраміду, заховану під шаром землі. Існують твердження, що гора сформувалася природним шляхом. Оскільки вона знаходиться на вулканічній лінії, то цілком можливо, сформована із магми в результаті вулканічної активності. Місцеві жителі так і сприймали її за звичайнісіньку гору і навіть обробляли городи на її схилах.

Проте лабораторія в Маямі за аналізами вуглецю виявила вік структури: 14 000 рр. до н. е. Дослідники піраміди на горі Паданг у результаті буріння виявили три порожнини в тілі гори. Доказами, що це творіння рук людських, є надписи на каменях.

Піраміда Гунунг-Паданг знаходиться в Гаруті, острів Ява, Індонезія. ЇЇ сходи, побудовані з масивних блоків з вулканічних порід. Будівля заввишки 200 м складається з п'яти терас різних розмірів. Її вважають найбільшим мегалітичним комплексом у Південно-Східній Азії.

Дослідники пильно придивляються до інших гір Індонезії, припускаючи існування інших пірамід у цьому краї.

У 1998 році археологічні розкопки, очолювані американським археологом Ф. Вейгандом, дослідили залишки давнього поселення неподалік мексиканського села Теучітлан штату Халіско. Сьогодні його називають Гуачімонтонес і датують 300—900 рр. до н е.

Кругла ступінчаста піраміда в Гуачімонтонес відома як "Коло 2". Навколо піраміди колись височіли стіни круглої будівлі. Всього в Гуачімонтонес відкрито 10 круглих комплексів.

Піраміду пов'язують з поклонінням богу вітру. Вченим відомі циліндричні храми, збудовані в його честь. В давнину вірили, що коло — ідеальна геометрична фігура, яка не має ні початку, ні кінця, і є нескінченною, як боги.

Зараз ви читаєте новину «Піраміди за межами Єгипту знаходяться по всьому світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути