середа, 17 грудня 2014 18:02

Під час розкопок на території Ізраїлю знайшли монету часів Олександра Македонського

Під час розкопок на території Ізраїлю знайшли монету часів Олександра Македонського
Монета часів Олександра Македонського з зображенням Геракла

На околиці Рош ха-Аїна археологи розкопали фундамент стародавньої 2800-річної будівлі Археологічні розкопки проводило Управління старожитностей Ізраїлю в рамках реалізації плану Міністерства будівництва з розширення міста.

"Надзвичайно добре збережена ферма, яка розкинулася на ділянці 30х40 метрів, - сказав Аміт Шадман, директор розкопок. - Її побудували у 8 столітті до н.е., під час ассирійського завоювання. У той період подібних ферм були невеликими поселеннями, жителі яких займалися сільськогосподарською працею.

Численні виноградні преси, знайдені поблизу комплексу, вказують на те, що виноробство відігравало важливу роль в регіоні. Тут же знайдено великий сарай для зберігання зерна, який вказує на те, що жителі ферми вирощували зернові культури ".

За словами Шадмана, ця будівля використовувалася і під час перського правління в 6 столітті до н.е., а також в період еллінізму, що почався в регіоні після появи тут армії Олександра Македонського.

Після перемоги Олександра над перською армією в 333 році до н.е. він провів ще кілька успішних військових походів. В Ізраїлі він не зустрів особливого опору - тут його прийняли з повагою.

Сліди грецької присутності знайдені під час розкопок на одному з поверхів будівлі - рідкісна срібна монета, на якій написано ім'я Македонського грецькою мовою - ΑΛΕΞΑNΔΡΟΥ. На одній стороні - зображення бога Зевса, на аверсі - Геракла.

У Оттоманський період тут була встановлена піч для випалювання вапна, при цьому камені будівлі використовувалися в якості сировини.

Оскільки комплекс відмінно зберігся, Управління старожитностей та Міністерство будівництва Ізраїлю прийняли рішення законсервувати його і відкрити для відвідування.

Зараз ви читаєте новину «Під час розкопок на території Ізраїлю знайшли монету часів Олександра Македонського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути