понеділок, 13 травня 2013 13:14

Перші зображення індіанців в західному живописі знайшли на християнській фресці

У Ватикані відкрили перші зображення корінних американців в західному живописі. Виявлені фрески залишалися прихованими від очей понад п'ять століть. Це крихітні фігурки голих чоловіків з головами, прикрашеними пір'ям.

Група крихітних фігур була виявлена ??під час реставрації чудової фрески, що належить Ватикану, на якій зображено Воскресіння Христове. Цей твір закінчив майстер епохи Відродження Пінтуриккіо в 1494 році, всього через два роки після того як Христофор Колумб побував у Новому Світі. Фреска прикрашала стіни апартаментів Борджіа у Ватикані протягом 500 років, але тільки недавно була піддана реставрації. Голі чоловіки були помічені реставратором Марією Пустка після того як вона зняла з твору віковий бруд.

Деталі, які знаходяться безпосередньо над зображенням відкритого мармурового саркофага, з якого воскрес Христос, раніше були не відмічені. Відкриття було представлено директором музеїв Ватикану Антоніо Паолуччі газеті L Osservatore Romano. Професор Паолуччі передбачає: "Оголені чоловіки, які прикрашені пір'ям, і здається, танцюють", були натхненні описом сучасників художника, які вбачали тих тубільців, яких Колумб привіз зі своєї подорожі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мексиці знайшли останки дорослого мамонта

Про подорож Колумба через Атлантичний океан на замовлення іспанської корони, звичайно, було відомо у Ватикані, тим більше, що Папою в той час був Олександр VI, горезвісний Родріго Борджіа, іспанець за національністю. "Папа Борджіа був зацікавлений у Новому Світі. Важко повірити, що папський двір, тим більше іспанський Папа, залишився б у невіданні про те, з чим довелося зіштовхнутися Колумбу", - розповідає професор Паолуччи.

Колумб описав тубільців високими, добре складеними, з тілами, обмазаними червоною і чорною фарбою. Першовідкривач, який був родом з Генуї, зробив чотири подорожі, всі під патронажем короля Фердинанда і королеви Ізабелли Іспанської. У свій перший рейс він відправився в серпні 1492 року. Коли він повернувся в березні 1493, його відкриття стали сенсацією у всій середньовічній Європі. Він описав свої зустрічі з тубільцями в листах до Фердинанда й Ізабелли, та в тому ж місяці копію листа, написану латиною, відправили до Риму.

Папа Олександр VI незабаром став відігравати ключову роль у суперечці між конкуруючими за володіння Новим Світом країнами Іспанією і Португалією. У той час як Олександр обговорював поділ видобутку і видавав папські булли, Пінтуриккіо був зайнятий прикрасою апартаментів Папи Борджіа. Таємничі фігурки залишалися довгий час непоміченими, тому, що квартира Борджіа була залишена відразу ж після смерті папи Олександра VI 1503 року. Наступні Папи не хотіли бути пов'язаними з сім'єю махінаторів і перелюбників, і тому не заселялися в неї. Апартаменти були відкриті тільки 1889 року при Леві XIII і на даний час використовуються для представлення колекції релігійного мистецтва.

Зараз ви читаєте новину «Перші зображення індіанців в західному живописі знайшли на християнській фресці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути