вівторок, 29 жовтня 2013 20:01

Печери, в яких переховувася Робін Гуд, сканують лазером
9

Фото: Фото: archae.ru

Під англійським Ноттінгемом розташовано безліч печер, з них досліджено більше 450. Серед викопаних в піщанику під вулицями міста підземель є і пов'язані з ім'ям легендарного розбійника Робін Гуд. Розміщення багатьох печер невідоме досі.

Місто знаходиться на вершині підземного лабіринту, зробленого колись людськими руками. Деякі з його печер просто вражають своїми масштабами.

Археолог Девід Вокер займається вивченням печер під Ноттінгемом і проводить їх лазерне сканування. Його метою є оцінити археологічне значення печер у Ноттінгемі. Багато з них отримали статус пам'яток історії та археології і мають велике місцеве та національне значення. Археологи намагаються розібратися з їхніми планами. Багато з печер замуровані, заповнені сміттям або забуті. 3D лазерне сканування має дати детальне уявлення про стан печер, для того щоб інформація про них була в інтернеті.

Ноттінгем був відомий своїми печерами ще в саксонські часи. Про них згадує у своїх роботах місцевий історик Тоні Валтхам у своєму посібнику "Пісочні печери Ноттінгема". Зокрема він писав: "Ноттінгем має так багато печер просто тому, що фізичні властивості корінних порід пісковику ідеально підходять для проведення розкопок. Пісковик легко розкопується ручним інструментом і буде безпечно стояти при організації арок з низьким профілем".

Зараз ви читаєте новину «Печери, в яких переховувася Робін Гуд, сканують лазером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути