середа, 15 червня 2016 14:00

На Поштовій площі відкриють новий музей

На Поштовій площі відкриють новий музей

У 2017-му році підземний музей на Поштовій площі може прийняти перших відвідувачів.

У серпні там планують створення музею і другий етап розкопок — заглибляться ще на п'ять метрів. Археологи щодня знаходять там артефакти XI–XIII століть. Роботи по створенню музею почнуться вже через місяць-півтора. Повідомляє Вести.

"Завдання досить складне, оскільки у нас майже немає подібної практики створення підземних музеїв. Зараз вирішується питання, як буде побудована експозиція, скільки необхідно для цього коштів. За попереднім проектом, роботи закінчаться не раніше 2017 року. Хоча, можливо, що перша черга музею буде запущена вже в останньому кварталі 2016 року", — говорить директор Центру археології Києва Інституту археології НАН України Михайло Сагайдак.

Сьогодні також вирішується питання фінансування, оскільки на створення музею можуть знадобитися кілька мільйонів гривень. "Подібний проект, при створенні якого використовують нові технології, у Польщі коштував близько €10 млн", — зазначив Сагайдак.

"До серпня плануємо закінчити перший етап робіт: побудова плити, що накриє робочий простір. Після цього хочемо опуститися ще на п'ять метрів нижче. Можливо, там знайдемо більш стародавні шари. Скажімо, не XI–XIII, а IX–X століть", — розповідає археолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Одесі відреставрують власну Ейфелеву вежу

Зараз знайшли низку нових об'єктів: службові споруди, залишки бруківки, невелике кладовище і навіть цілу садибу. Знахідки датуються XII-XIII століттями. Там же були знайдені залишки вогнепальної зброї, курильна трубка і осколки пляшок XVII–XVIII століть.

Нагадуємо, що у центрі Пекіна, в палацовому комплексі Забороненого міста, археологам вдалося виявити на його території фундамент ще одного палацу.

Зараз ви читаєте новину «На Поштовій площі відкриють новий музей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути