Ексклюзиви
понеділок, 18 квітня 2016 17:35

На Миколаївщині чорні археологи зруйнували старовинну садибу

На Миколаївщині чорні археологи зруйнували старовинну садибу

На Миколаївщині чорні археологи майже зруйнували будівлю старовинної виноробні, а місцеві жителі перетворили територію на сміттєзвалище.

У садибі Бредіхіна 100 років тому був винний завод, який був в знаний на всю імперію. Зараз це територія військового полігону та за сумісництвом звалище. Краєзнавці стверджують, що місце унікальне, а влада забула про нього. Ще три роки тому всі будівлі були цілими. Втім, потім хтось пустив слух, що ніби в садибі є скарби. Повідомляє Depo.Миколаїв.

"Ми спочатку думали, що люди руйнують, аби знайти дорогоцінне каміння. Якщо спуститися у підвал, то побачите шурфи і вийняте каміння. Це все в пошуках яєць Фаберже",- розповідає краєзнавець Світлана Крищенко.

Активісти вирішили привести територію до ладу. Вони зібрали дві вантажівки сміття. Краєзнавці разом з волонтерами вже звернулися до військових з проханням віддати територію для створення історичного заповідника.

Зараз ви читаєте новину «На Миколаївщині чорні археологи зруйнували старовинну садибу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути