пʼятниця, 26 квітня 2013 16:00

Мексиканські археологи знайшли зображення з фігурою шамана

Група археологів з Національного інституту антропології та історії виявила в мексиканському штаті Веракрус кілька петрогліфів, створених, імовірно, 500 років тому. Вони були знайдені біля підніжжя гори Серро дель Сомбрете в муніципалітеті Аламо-Темапаче на півночі штату.

За словами дослідників, раніше подібні петрогліфи в цьому регіоні не зустрічалися. Малюнки були виявлені випадково в середині січня цього року місцевими фермерами.

Один з найцікавіших петрогліфів - петрогліф, який, за словами археологів, зображує фігуру шамана. Розміри цього зображення складають 140х50 см. Шаман зображений з закритими очима в головному уборі, схожому на шолом. Фігура має накидку, спідницю, прикрашену трикутними орнаментами, і пояс. У лівій руці людина тримає якийсь предмет, що, мабуть, мав символічне значення.

Навколо цієї фігури було видно астрономічні символи. Поруч була виявлена ??ще одна антропоморфна фігура розміром 50х20 см, повернена вправо. Ця людина була зображена з відкритим ротом і з такими ж, як у шамана, круглими сережками.

Зараз ви читаєте новину «Мексиканські археологи знайшли зображення з фігурою шамана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути