четвер, 08 вересня 2016 15:27

Львів'ян сфотографували 26 років тому, а показали зараз
19

Фото: Тадеуш Рольке

У Львові відкрили виставку "Завтра буде краще". Основа експозиції - роботи польського фотографа Тадеуша Рольке. На світлинах - мітинги й демонстрації початку 1990-х, а також повсякденне життя львів'ян. Gazeta.ua пропонує подивитися на кращі роботи.

1990 року на замовлення німецького журналу GEO польський фотограф Тадеуш Рольке вирушив до Львова. Тоді редакція відмовилася від світлин. Через 26 років глядач нарешті побачив роботи фотографа. Про це повідомляє видання Bird In Flight.

"Тадеуш Рольке привіз нам капсулу часу, за допомогою якої ми можемо спостерігати за своїм минулим. Тадеуш і його фотографії існують поза часом і національністю. Не тільки тому, що він багато років жив у Німеччині і працював фоторепортером для топових західних видань. Його космополітизм є програмним, а соціальна відстороненість - методом його спостережень", - говорить куратор виставки Андрій Бояров.

Виставка триватиме до березня 2017 року у львівському Центрі міської історії.

Тадеушу Рольке 87 років. На початку кар'єри співпрацював з польськими виданнями Światem Młodych і Stolicą. 1970-го Рольке виїхав у Німеччину, де знімав для Stern, Die Zeit, Der Spiegel. Живе і працює у Варшаві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нью-Йорк 1930-х очима першої жінки-фотографа

Зараз ви читаєте новину «Львів'ян сфотографували 26 років тому, а показали зараз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути