четвер, 25 грудня 2014 15:55

Ізраїльські вчені поставили під сумнів місце народження Ісуса Христа

Ізраїльські вчені поставили під сумнів місце народження Ісуса Христа

Світові вчені вступили в суперечку з теології після того, як ізраїльські археологи зробили відкриття, яке поставило під сумнів теорію про місце народження Ісуса Христа.

В ході розкопок в північній частині Ізраїлю, археологи змогли знайти залишки стародавнього храму візантійської епохи, під руїнами якого виявили невелику печеру природного походження.
Руїни церкви знайшли в маленькому селі під назвою Віфлеєм. Село розташоване в Галілеї, за 15 кілометрів від Назарета, де проживали Марія і Йосип.

Це і наштовхнуло археологів на думку, що Ісус був народжений не в місті Віфлеєм, розташованому за 8 км на південь від Єрусалиму, а саме в цій печері в селі з аналогічною назвою.

На підтвердження своєї теорії вчені наводять аргумент, що подолати відстань від Назарета до села Віфлеєму, їдучи на віслюку мати Сина Божого цілком могла за кілька годин, а ось дістатися до міста Віфлеєм Марії при надії було б дуже складно, адже така поїздка зайняла б більше двох діб.
Однак багато вчені відмовляються вірити в теорію ізраїльських археологів, адже протягом багатьох століть місто Віфлеєм був світовим центром паломництва і тисячі християн щорічно приїжджають сюди відвідати місце народження Ісуса Христа.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїльські вчені поставили під сумнів місце народження Ісуса Христа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути