Ексклюзиви
понеділок, 26 жовтня 2015 09:45

Ікона "зотолого століття" Голлівуду Морін О'Хара в ретро-фотографіях
40

Фото: www.vintag.es

Морін О'Хара - ірландська й американська акторка та співачка, багато знімалася у вестернах і пригодницьких фільмах Джона Форда в компанії з Джоном Вейном.

Морін Фітц Сімонс народилася в ірландському містечку Ранелаг, передмісті Дубліна, 17 серпня 1920 року.

Її батько був дуже практичною людиною й не повністю підтримував прагнення дочки стати артисткою. Вона вступила до бізнес-школи, після закінчення якої отримала спеціальність бухгалтера та друкарки.

Одну з перших своїх ролей О'Хара виконала 1939 року у фільмі Альфреда Хічкока "Таверна "Ямайка"". Після виходу картини на екрани Лоутон був настільки вражений молодою актрисою, що домігся затвердження її на роль Есмеральди у фільмі "Горбань собору Паризької Богоматері", зйомки якого відбувалися того ж року в Голлівуді.

На піку своєї кар'єри Морін О'Хара стала визнаною іконою "золотого століття" Голлівуду. Найвищу популярність вона здобула завдяки ролям у знаменитого режисера Джона Форда.

1968 року Морін О'Хара втретє вийшла заміж - за колишнього генерала американських ВПС Чарльза Ф. Блера. Через пару років після весілля актриса майже зовсім припинила зніматися й повністю присвятила себе сім'ї.

Зараз ви читаєте новину «Ікона "зотолого століття" Голлівуду Морін О'Хара в ретро-фотографіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути