вівторок, 25 листопада 2014 15:44

"Хайль, Гітлер" звучало на вулицях Відня - аншлюс Австрії 1938 року в раритетних фотографіях
17

Фото: foto-history.livejournal.com

Сьогодні ми пропонуємо вам згадати, які відбувався аншлюс, тобто приєднання Австрії до нацистської Німеччини весною 1938 року.

До цього дня нацисти готувалися чотири року. У липні 1934 року австрійські та німецькі нацисти зробили невдалу спробу державного перевороту в Австрії. Проте 12 березня 1938 року німецькі війська ввійшли до Австрії — без опору з боку австрійців. Посаду канцлера зайняв агент нацистів Артур Зейсс-Інкварт.

Вже наступного дня Гітлер оприлюднив підписаний ним закон, за яким Австрію було включено до Третього Рейху як "Східну марку" (Ostmark).

10 квітня під контролем нацистів відбувся референдум, під час якого 99,73 % австрійців підтримали приєднання Австрії до Німеччини.

Незважаючи на брутальне порушення Версальського та Сен-Жерменського договорів, Британія та Франція майже ніяк не відреагували на ліквідацію Австрійської Республіки. Загалом міжнародна реакція на подію коливалася від нейтральної до позитивної.

Зараз ви читаєте новину «"Хайль, Гітлер" звучало на вулицях Відня - аншлюс Австрії 1938 року в раритетних фотографіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути