Ексклюзиви
вівторок, 27 травня 2014 10:00

Євреї збираються відправити священну Тору на Місяць

Автор: lenta-ua.net
 

Відправка священної книги іудеїв на природний супутник Землі може стати першим кроком резервного збереження культурної і наукової спадщини нашої планети на Місяці.

На Місяці вже більше 40 років знаходиться екземпляр Біблії, залишений в місячному автомобілі командиром корабля "Аполлон-15" Девідом Скоттом.

Ентузіасти цієї концепції хочуть зберегти найбільші досягнення людського генія на випадок, якщо ядерний апокаліпсис, гігантський метеорит або страшна пандемія спустошать нашу планету, відкинувши її в кам'яний вік.

Першою ластівкою для реалізації таких планів може стати проект "Тора на Місяці" в Тель-Авіві, ініціатори якого збираються відправити на поверхню супутника Землі рукописний пергаментний список П'ятикнижжя  Мойсея (Сефер-Тору).

В разі успіху, услід за Сефер-Торою відправляться давньоіндійські Веди і китайська Книга змін (І-Цзін). Кожен документ буде поміщений в спеціальну капсулу, що захищає від радіації і температурних перепадів, як мінімум, на 10 000 років.

Команда проекту "Тора на Місяці" збирається відправити капсулу на луноході - переможцю конкурсу Google Lunar X Prize і готова заплатити за доставку Тори необхідну суму.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Євреї збираються відправити священну Тору на Місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути