четвер, 09 червня 2016 11:45

Єльські вчені створили унікальну карту

Вчені з Єльського університету створили карту міст, що існували за останні 6000 років.

Карта включає міста з 3700 року до нашої ери і до 2000 року нашої ери. При її створенні дослідники використовували книгу історика Тертиуса Чандлера "Чотири тисячі років зростання міст: історичний перепис" і роботу політолога Джорджа Модельскі "Міста світу: -3000 до 2000". Повідомляється в прес-релізі.

Для визначення місця розташування міст, дослідники використовували бази даних геокодування CartoDB і GeoNames, а також Google Earth і Open Street Maps. Геолокацію стародавніх міст вчені обчислювали за допомогою баз даних Ancient Locations і GeoHack, а також дані Getty Thesaurus of Geographic Names.

Спираючись на отримані дані, автори склали рейтинг надійності розташування міст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британські археологи можуть врятувати економіку

Спочатку автори роботи хотіли перевірити гіпотезу, згідно з якою міста з'явилися і почали розвиватися в регіонах з родючими ґрунтами, придатними для землеробства, але після того, як дані були зібрані, вчені зрозуміли, що їм можна знайти більш широке застосування.

Нагадуємо, що дві живописні картини виявили в лондонському сховищі. Мова йде про твори "Батальна сцена" барокового митця Аниелло Фальконе і "Концерт з чотирма людьми і п'яничкою" Валентина де Булонь.

Зараз ви читаєте новину «Єльські вчені створили унікальну карту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути