вівторок, 21 квітня 2015 15:05

Давні індіанці спілкувалися з предками навіть після смерті
6

Фото: old.archeo-news.ru/Royal Ontario Museum

У долині Котауасі в Перу археологи знайшли стародавні поховання попередників інків. Ці поховання розповіли ученим про моторошні ритуали, за допомогою яких індіанці  спілкувалися з помердими родичами.

Вік поховань  становить понад 1200 років. У семи могилах археологи знайшли останки безлічі тіл - у кожному похованні дослідники виявили до 60 мумій. Діти були поховані окремо, в спеціальних мішках. Усього вчені нарахували 171 мумію різного ступеня збереженості - у багатьох кістки були переламані.

Куратор дослідницького проекту Джастін Дженнінгс з музею Онтаріо припускає, що кістки були зламані після смерті покійних. Індіанці дуже своєрідно ставилися до мерців, вони продовжували з ними спілкуватися і після смерті, здійснюючи різні ритуали.

В похованнях зустрічаються мумії різного віку - від немовлят до людей похилого віку, але від них залишилися 400 розрізнених фрагментів. Деякі тіла вціліли повністю і зв'язані мотузкою так, щоб надати їм позу зародка.

Дженнінгс припускає, що тіла родичів витягували з могил під час свят, щоб предки могли взяти участь у сімейному житті, їх садили разом з живими і випивали, і закушували. Відгомони подібних ритуалів є практично у всіх народів.

Спільне святкування з предками служило соціалізації молодих, збереженню міфів і переказів роду, сім'ї. Гіпотезу підтверджують і залишки кераміки, знайденої в могилах, на чашах і посудинах зображені веселі усміхнені люди.

Зараз ви читаєте новину «Давні індіанці спілкувалися з предками навіть після смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути