середа, 03 лютого 2016 12:54

Брат Германа Герінга рятував жертв нацистського режиму

Брат Германа Герінга рятував жертв нацистського режиму

Журналіст і телеведучий Гевін Еслер розкриває історію менш відомої персони, брата провідного політика Третього Райху, Альберта. Свою статтю журналіст опублікував в BBC.
Це історія про двох братів. Старший брат, один з найвідоміших нацистів 20-го століття, Германа Герінг - заступник Гітлера, людина, яка керувала люфтваффе. Його молодший брат, Альберт, був таємницею, людина, яка спантеличила союзників після війни. Він вражав усіх неймовірними розповідями про антигітлерівський героїзм і залишається загадкою навіть 70 років по тому.
Зараз нові докази про діяння Альберта Герінга зробили його вшанованою персоною в Ізраїлі. В той час, коли його брат влаштував Голокост, Альберт допомагав врятуватися євреям. В інтерв'ю його єдиної доньки з BBC, Елізабет розкрила вражаючі причини, чому Альберт Герінг ризикував своїм власним життям, щоб протистояти нацизму.

"Наскільки він міг, [Герман] допоміг мені в цих речах", Альберт скаже слідчим це під час Нюрнберзького процесу.
Річард Соненфельд, один із перекладачів союзників, відхилив розповіді Альберта про "викручування рук свідка, якщо той буде говорити занадто багато". У звіті він написав: "Альберт був винен ", як розумний шматок раціоналізації і білий мити", як слідчі ніколи не бачив. Він прийшов до висновку: "Невинуватість Альберта Герінга-все це лірика."

До Першої світової війни Герман уже жадав влади та кар'єри. Він був льотчиком винищувача, командиром ескадри знаменитого Червоного Барона. Альберт у той же час сидів у брудних окопах. У 1920-х рр. на фоні хаосу і приниження після війни, Герман Герінг зустрівся з групою і амбітних політичний діячів, серед яких був Адольф Гітлер, і став одним з перших членів нацистської партії.

Альберт мав на той час репутацію "бабія", будучи у другому шлюбі з двома прийомними синами і з нудною роботою інженера. Він знайшов роботу у Відні, мультикультурній столиці Австрії. Альберт полюбляв віденську культуру, соціальне життя, вино і мав широке коло друзів-євреїв.

Ірена Штайнфельд з Департаменту Праведників говорить, що персона Альберта Герінга серйозно розглядається, хоча і докази наявні. Втім, "Добрий Герінг"визнаний Ізраїлем і треба нагадувати світу, що зло є не тим, які ми народилися, а те, що ми обрали. І ця фраза підтверджує приклад братів Герінгів.
Таємиця, яку розкрила дочка Альберта, пояснює мотивацію його вчинків. Справа в тім, що Герман і Альберт були зведеними братами (у них була одна матір). Його рідний батько Герман фон Епенштайн був євреєм, але прийняв католицизм.

Зараз ви читаєте новину «Брат Германа Герінга рятував жертв нацистського режиму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути