пʼятниця, 14 вересня 2012 17:23

Біля Сардинії випадково знайшли найбільший літак Люфтваффе

Неподалік від італійського острова Сардинія знайшли найбільший літак Люфтваффе - Messerschmitt Me-323 "Gigant". Як повідомляє Rai News, італійська команда виявила літак в травні 2012 року, проте розповіла пресі про нього тільки у вересні.

Літак виявили біля берегів острівця Ла Маддалена. Італійці з січня 2011 року шукали там Beaufigther - винищувач, пілот якого підбив Messerschmitt. Але замість нього на глибині 96 метрів воні знайшли німецький літак. Він знаходиться в гарному стані, всі шість двигунів на місці.

Знайдений літак розбився 26 липня 1943 року. Два літаки Messerschmitt відправилися з аеродрому Венафьоріта на Сардинії в Пістою (Тоскана) о 11:50 за місцевим часом. Через двадцять хвилин їх атакували англійці, і літаки впали близько Ла Маддалена. 10 членів екіпажу змогли врятуватися, інші загинули.

У люфтваффе - нацистських військово-повітряних сил - було близько 200 машин Messerschmitt Me-323. Розмах крил у літака -55 метрів, вантажопідйомність - до 12 тонн. Висота цієї машини -10 метрів, довжина -30 метрів. Маса повністю завантаженого літака досягає 45 тонн.

До знахідки біля берегів Ла Маддалени не було відомо про жоден збережений Messerschmitt Me-323. Messerschmitt Me-323, як правило, використовувалися для постачання німецьких військ у Північній Африці. Вони виконували польоти з нацистських військових баз, розташованих в Італії.

Зараз ви читаєте новину «Біля Сардинії випадково знайшли найбільший літак Люфтваффе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути