пʼятниця, 25 січня 2013 11:15

Археологи підтвердили, що стародавня столиця Ізраїлю була спалена

Автор: Фото: tbn-tv.ru
 

Археологічні розкопки виявили свідчення того, що Силом, стародавня столиця Ізраїлю, де колись були Скинія і Ковчег Заповіту, була знищена вогнем.

Як повідомляють кореспонденти телеканалу "ТБН-Росія" з посиланням на Новини християнського світу, розкопки в Тель-Шіло, місці стародавнього міста, виявили залишки зламаного глиняного глека, який лежав у шарі червонуватого попелу, передає новинне агентство "Тазпіт". Знахідка привела до висновку, що місто було спалене після того, як 369 років було релігійним центром країни. Глек відноситься до приблизно 1050 до Р.Х. - Часу, коли відбулися події, описані в біблійній книзі 1 Царств.

Але чому місто горіло? 1 Книга Царств описує битву між филистимлянами та Ізраїлем, в якому перемогли філістимляни і навіть захопили святий Ковчег, який був принесений в під час бою в табір ізраїльтян на час. Филистимляни, як зараз дехто вважає, пізніше покинули місто і спалили його.

"Ці нові археологічні знахідки говорять нам про те, як це сталося, - передає агентство. - Після битви, яка відбулася на Івен Хезелі, біля сучасного Рош Хайіна, филистимляни просунулися, щоб зруйнувати Силон, з метою знищити столицю".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи спростували міфічність царя Давида

Директор розкопок в Тель-Шіло Авітал Села розповів новинному агентству, що відкриття було зроблене під час великих розкопок, де брала участь приблизно тисяча молодих волонтерів з усього Ізраїлю. Тоді як залишки їжі та інші знахідки того ж часу були виявлені на цьому ж місці близько тридцяти років тому, нещодавно знайдений шар попелу дає більше інформації про те, як місто зустріло свою кончину.

Силом став доєрусалимським духовним центром для ізраїльтян після того, як країна під керівництвом Ісуса Навина встановила там Скинію в період суддів (Ісус Навин 18:1). Це також було місце, де пророк Самуїл був присвячений своєю матір'ю на служіння в скинії і виховувався при опікою первосвященика Ілії.

Менше року тому було оголошено, що комітет зі спадщини Ізраїлю вирішив виділити кошти в обсязі 1,3 мільйона доларів на збереження ділянки Тель-Шіло, повідомив тоді сайт Haaretz.com, і що майже 2,5 мільйона доларів особистих пожертвувань також будуть спрямовані на ці мети. Кошти пішли на додаткові розкопки і спорудження центру для відвідувачів, які хочуть більше дізнатися про життя в біблійні часи.

Ної Вінер, веб-редактор Біблійного археологічного товариства, недавно опублікував список 20 найважливіших біблійних археологічних знахідок 2012 року. До нього увійшло давнє мозаїчне зображення Самсона і "булла" або печатка з найбільш ранньою відомою згадкою міста Вифлеєм.

Зараз ви читаєте новину «Археологи підтвердили, що стародавня столиця Ізраїлю була спалена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути