вівторок, 05 липня 2016 18:05

Якою бачив Україну сирійський мандрівник

Якою бачив Україну сирійський мандрівник

З 4 липня у виставкових залах музею Будинок митрополита Національного заповідника "Софія Київська" відбувається виставка "Земля козаків" очима сирійського мандрівника XVII ст.".

Виставка присвячена 360-ій річниці візиту Антіохійського патріарха Макарія на українські терени. На виставці представлений оригінал київського списку. Відвідувачі зможуть прослідкувати маршрут сирійських мандрівників на стародавніх картах, побачити портрети історичних діячів, з якими вони зустрічалися під час подорожі та ознайомитися з уривками з твору Павла Алепського. Повідомляє "Культура".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві вирішили законсервувати давній палац

Виставка є міжнародним проектом, який організував Національний заповідник "Софія Київська" спільно з Посольством Сирійської Арабської Республіки в Україні та низкою вітчизняних партнерів. Виставка триватиме до 12 вересня.

Як повідомлялося раніше, 12 липня о 18:00 в Музеї історії Києва відбудеться благодійний аукціон живопису на підтримку інвалідів війни, Збройних Сил України, учасників АТО та учасників бойових дій.

Зараз ви читаєте новину «Якою бачив Україну сирійський мандрівник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути