четвер, 30 липня 2015 11:06

Як виглядали римські старожитності у Франції - ретро фотографії
35

Акведук. 1798
Фото: humus.livejournal.com
Акведук

Перше поселення на місці сучасного Фрежюса було засноване в 49 році до нашої ери за розпорядженням Юлія Цезаря і свою назву одержало на честь свого імператора.

Місто стояло на жвавій дорозі, тому в ньому кипіло бурхливе життя і велося будівництво. Перші будівлі в цьому поселенні датуються 39-м роком - раніше, ніж саме місто, тут був розміщений військовий арсенал. Місто було оточене потужними стінами, усередині яких були збудовані численні громадські споруди: терми, театр, арени. Для подачі води в міські фонтани і терми був споруджений акведук, залишки якого збереглися до наших днів. Довжина акведука становила близько 40 метрів. Зараз від нього вціліли фрагменти шести аркових прорізів. Вони знаходяться на території парку Орельяна.

Крім акведука, у Фрежюсі можна побачити і залишки інших римських споруд: амфітеатру, на арені якого зараз проводять бої биків і концерти рок-музики, театру, розташованого в північній частині міста, фрагмент терм, подекуди видно залишки міських укріплень. Цікаво, що головний удар по римському спадщині завдали сарацини, зруйнували місто на початку Х століття. Наприкінці того ж століття місто почали відновлювати, але вже в менших межах, ніж займало римське поселення.

Зараз ви читаєте новину «Як виглядали римські старожитності у Франції - ретро фотографії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути