пʼятниця, 25 липня 2014 12:20

400-річний хрест символізуючий свободу знайшли в Авалоні

400-річний хрест з розп'яттям знайшли в колонії Авалон (Північна Америка).

Автор: discovery.com
 

На думку дослідників, знахідка має важливе історичне значення. Хрест символізує ранню мрію релігійної свободи в Північній Америці.

Артефакт є явно католицьким елементом, він показує просте уявлення Христа і Діви Марії і Немовляти Христа на спині. Тим не менш, було встановлено, що знахідка належала комусь із англійського поселення.

Повернувшись до Англії, його власник міг бути оштрафований, ув'язнений чи страчений за свою католицьку віру, відповідно до законів того часу.

Історія знахідки говорить про мрії поселенця з Ньюфаундленду, сера Джорджа Калверта. Калверт був англійським лордом, який заснував колонію Авалон на острові Ньюфаунленд, але через суворий клімат вона не розвивалася і Калверт хотів оселитися південніше, де природні умови краще підходили для сільського господарства.

У 1625 році Калверт пішов у відставку і прийняв католицтво. Однією з цілей, які він переслідував при заснуванні нової колонії, було прагнення створити за океаном надійний притулок для англійських католиків.

Він хотів створити співтовариство, де всі християни могли б насолоджуватися свободою релігії, не побоюючись переслідувань. Він був одним з піонерів в області свободи віросповідання в Північній Америці.

На думку археологів, можливо хрест належав одному з майстрів, що працювали в будинку Калверта.

Зараз ви читаєте новину «400-річний хрест символізуючий свободу знайшли в Авалоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути