четвер, 15 грудня 2016 14:22

16 років тому розпочалася перша акція протесту "Україна без Кучми"

16 років тому розпочалася перша акція протесту "Україна без Кучми"

15 листопада 2000 року відбулась перша акція протесту "Україна без Кучми". Учасники акції встановили наметове містечко у центрі Києва.

У протесті взяли участь 24 політичні партії і громадські організації, серед них: Соцпартія України, партія "Батьківщина", партія "Собор", Українська республіканська партія, партія "Реформи і порядок", УНА-УНСО, Українська комуністична спілка молоді, Всеукраїнська партія трудящих та інші.

Учасники акції вимагали відставки президента країни й керівників силових відомств. Вимагали проведення незалежної експертизи у справі зниклого журналіста Георгія Ґонґадзе (гасло "Хочемо правди").

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Георгія Ґонґадзе поховали через 16 років після смерті

Суспільне несприйняття Леоніда Кучми (переобраного 1999 року на другий президентський термін) почалося з оприлюднення 28 листопада 2000 року Олександром Морозом матеріалів, що компрометували Леоніда Кучму як державного діяча. Вони свідчили на користь версії, згідно з якою саме він виступив замовником викрадення та вбивства 16 вересня 2000 року опозиційного журналіста Георгія Ґонґадзе.

Зараз ви читаєте новину «16 років тому розпочалася перша акція протесту "Україна без Кучми"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути