середа, 22 липня 2015 10:25

121 рік тому в Парижі відбулися перші автомобільні перегони

22 липня 1894 року о 8 годині ранку в Парижі почалися перші в історії автомобільні гонки. Ініціатором змагань став головний редактор паризької газети "La Petite Журнал" П'єр Жиффар.

Автор: www.conceptcarz.com
  Автомобіль марки Panhard et Levassor.
Автомобіль марки Panhard et Levassor.

Автомобільний пробіг повинен був продемонструвати можливості нового виду транспорту - саморушних екіпажів. Учасникам треба було подолати на своїх машинах маршрут - Париж-Руан - за 12 годин. Машини вражали різноманітністю форм і конструкцій. 39 автомобілів мало двигуни внутрішнього згоряння, за ними йшли "паровики" в кількості 28 штук. Було представлено по п'ять електро- і пневмоавтомобілів, 25 пристроїв потрапили в номінацію "інші системи". Після відбіркових "заїздів" до старту допустили 28 автомобілів.

Йдучи на дистанцію з півхвилинним інтервалом, машини покидали столицю і брали курс на Руан, що знаходився за 126 кілометрів на північний захід. До фінішу вдалося дістатися лише 17 машинам. Найбільшу швидкість (понад 22 км / год) розвинув паромобіль маркіза Альбера Де Діона. Проте перший приз за рішенням журі був розділений між двома бензиновими машинами марок Peugeot і Panhard-Льовассора. Їх визнали найнадійнішими в експлуатації.

Зараз ви читаєте новину «121 рік тому в Парижі відбулися перші автомобільні перегони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути