четвер, 14 квітня 2016 11:00

104 роки тому затонув "Титанік"

104 роки тому затонув "Титанік"

14 квітня 1912 року, рухаючись на максимальній швидкості, "Титанік" наткнувся на айсберг і затонув. Катастрофа забрала життя більше як півтори тисячі чоловік.

10 квітня 1912 року "Титанік" вийшов з британського порту Саутгемптон, зробив зупинку в Шербурі (Франція) та Квінстауні (Ірландія) і з 2234-ма пасажирами вирушив до Нью-Йорка, куди мав прибути 16 квітня. Всупереч застереженням про небезпеку зіткнення з айсбергами, вдарився об льодяну глибу. Від удару в трюмі корабля утворилась величезна пробоїна довжиною майже 100 метрів, п'ять його відсіків наповнились водою і за півгодини корабель почав тонути. Повідомляє "Цей День в історії".

На "Титаніку" почалась паніка, посилена ще й тим, що для всіх пасажирів не вистачало місця на рятувальних шлюпках. Через майже дві години корабель розламався навпіл і о 2-27 ночі повністю пішов під воду. Це привело до загибелі 1517 чоловік, котрі не змогли залишити корабель або замерзли й потонули у воді; 712 чоловік, яким пощастило, врятував корабель "Карпатія", який прийняв сигнал лиха з потопаючого "Титаніка" і першим прийшов на допомогу.

Загибель "Титаніка" стала найбільшою морською катастрофою свого часу й досі входить до числа найбільших у XX столітті.

Зараз ви читаєте новину «104 роки тому затонув "Титанік"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути