середа, 11 листопада 2009 18:08

Гітлера британські школярі вважають футбольним тренером

11 листопада у Британії відзначають День пам"яті. У цей день 1918 року закінчилася Перша світова війна. Місцеві соціологи опитали 2 тис. дітей від 9 до 15 років. Британських школярів запитували про обидві світові війни. З"ясувалося, що опитувані не знають причин, ключових дат, подій і головних осіб світових воєн. Лише трохи більше як половина знають, де розміщений військовий меморіал у їхньому місті.

40% британських дітей узагалі не знають, коли в їхній країні відзначають День пам"яті. Його символом є маки, та 12% місцевих дітей замість них назвали емблему "МакДональдза" — золоті дуги. Один із шести дітей вважає нацистський концтабір Освенцим парком відпочинку, Адольфа Гітлера — тренером німецької футбольної команди.

Тільки половина опитаних знали, що D-Day — дата вторгнення військ союзників до Нормандії 6 червня 1944 року. Чверть дітей думали, що це — Doomsday — герой популярних коміксів. Решта заявили, що того дня на військову базу США Перл-Харбор скинули ядерну бомбу й Америка вступила в Другу світову війну. Голокост — масове знищення нацистами євреїв — один із 20 дітей назвав днем святкування закінчення війни. А один із десяти вважав, що СС — елітарні війська нацистської Німеччини — це "Сікрет Севен" — серія детективних оповідань для дітей.

— Деякі результати цього опитування шокували нас, — каже Джим Пантон, директор благодійного фонду ветеранів війни, що замовив опитування. — Очевидно, наш фонд повинен не лише турбуватися про ветеранів, а й брати на себе освітні функції.

Утішило науковців лише те, що 70% дітей хочуть дізнаватися про війну більше на шкільних заняттях.

Зараз ви читаєте новину «Гітлера британські школярі вважають футбольним тренером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути