Ексклюзиви
пʼятниця, 02 березня 2012 09:57

Елізабет Тейлор двічі виходила заміж за того самого чоловіка

Автор: фото З САЙТА www.starer.ru
  Роман між Елізабет Тейлор і Річардом Бартоном зав'язався на зйомках фільму ”Клеопатра”, у якому обоє грали головні ролі. Вона — єгипетської цариці, він — римського воєначальника Марка Антонія. 1964-го стрічка отримала чотири ”Оскари”
Роман між Елізабет Тейлор і Річардом Бартоном зав'язався на зйомках фільму ”Клеопатра”, у якому обоє грали головні ролі. Вона — єгипетської цариці, він — римського воєначальника Марка Антонія. 1964-го стрічка отримала чотири ”Оскари”

Співак Едді Фішер сидів в одному з барів Рима й нервово потягував коньяк. У місті розповідали, що його дружина 31-річна акторка Елізабет Тейлор крутить роман з англійським актором Річардом Бартоном. Вони разом знімалися в історичному фільмі "Клеопатра".

Едді одружився з Елізабет 1959-го. Доти вона була тричі заміжня. За першого чоловіка Конрада Хілтона, спадкоємця готельної імперії, вийшла заміж 17-річною. Але прожила з ним менш як рік — багатий красень виявився алкоголіком. Другого чоловіка — 40-річного британського актора Майкла Вальдінґа — актриса відібрала у родини. Прожила з ним п'ять років й народила двох синів. Третій шлюб — із голлівудським продюсером Майклом Тоддом — тривав усього півтора року. У березні 1958-го чоловік загинув в авіакатастрофі. Від нього Ліз народила доньку. Тейлор після трагедії впала в депресію, почала пити.

30-річний тоді Едді Фішер давно був закоханий в Елізабет. Підтримав її, допоміг повернутися до нормального життя. Вдячна Ліз погодилася вийти за нього заміж. Едді відтоді всюди супроводжував дружину. Коли 1961-го Тейлор запропонували зніматися в "Клеопатрі" за величезний на ті часи гонорар в $1 млн — $8,7 млн за нинішнім курсом, вона домоглася, щоб чоловікові також платили зарплату — $1,2 тис. на місяць. Та на зйомках акторка закохалася у свого 36-річного партнера Річарда Бартона, який грав Марка Антонія — коханого Клеопатри.

Бартон був одружений, але це йому не заважало залицятися до гарних жінок. "Мене збуджує твій запах, округлий живіт і ніжна внутрішня поверхня стегон, зад як у дитини, губи, трохи агресивний вогник в очах, коли ти сильно збуджена, коли ти разом зі своїм уельським коханцем", — писав він Тейлор.

— Лише уявіть, що Річард Бартон шепоче вам на вухо, доки ви кохаєтеся, — розповідала Ліз журналістам. — Одразу зникнуть усі проблеми й неприємності.

До Едді щодня доходили чутки про їхній роман. Однак він не зважувався з'ясовувати стосунки з дружиною й робив вигляд, що нічого не відбувається. Доки Бартон не прийшов до нього і сказав:

— Слухай, мені здається, тобі варто знати, що я люблю твою бабу.

— Вона мені не баба. Вона моя дружина.

— Яка різниця. Виходить, я люблю твою дружину.

Тоді Едді не витримав і поставив Ліз ультиматум — або я, або він. Та у відповідь лише знизала плечима:

— Якщо я закохуюся, то я закохуюся.

Фішер зібрав речі й повернувся до Америки. Тейлор подзвонила адвокатові, щоб розпочати процес розлучення. Була впевнена, що Річард Бартон зробить те саме. Однак той заявив:

— Я не покину дружину. Вона кохає і розуміє мене. А потім, вона зовсім не заважає нам робити те, що нам так подобається.

Елізабет обурилася.

— Я припиняю зніматися у фільмі, — заявила вона режисерові. — Ідіть усі під три чорти! І передайте цьому негідникові, що йому від мене ще дістанеться!

Ліз зачинилася у своєму номері та випила пляшку снодійного. Акторку встигли врятувати. Звістка про її невдале самогубство приголомшила Бартона. Він побіг до лікарні й цілий тиждень не відходив від коханки. Коли закінчилися зйомки, вони вирушили разом до Америки. Бартон розлучився і 1964-го одружився з Тейлор. Жовту шифонову сукню нареченої прикрашала смарагдово-діамантова брошка, яку Річард подарував їй на 32-річчя.

— Моє щастя, що я стала його дружиною, — казала Елізабет. — Може, мої слова виявляться смішними, але з ним я можу жити навіть у пустелі й у шатрі.

Елізабет використала весь свій вплив, щоб зніматися разом із чоловіком. Вони знялися в 11 картинах, заробили $50 млн.

1964-го пара удочерила 3-річну Марію. Щоб родині було зручно подорожувати світом, Бартон купив реактивний літак. Подружжя зупинялося в розкішних готелях у супроводі дітей, гувернантки, трьох секретарів, перукаря, няньки, чотирьох собак, черепахи та двох сіамських кицьок у діамантових нашийниках. Плюс 150 валіз. Бартон дарував дружині дорогоцінності. У колекції коштовностей Тейлор, зокрема, з'явилися перлина "Ла Переґріна", що належала англійській королеві Марії Тюдор, й інші діаманти.

Однак життя у подружжя почало йти під укіс. Женучись за великими гонорарами, Бартон погоджувався на ролі в посередніх фільмах, які нещадно громили критики. Через це він упадав у депресію, багато пив і палив. Пристрасть до випивки виливалася часом у тривалі запої. П'яні витівки чоловіка дратували Елізабет. Вони щодня сварилися. Від розпачу акторка теж почала прикладатися до пляшки. Зрештою вона запропонувала Річарду вибирати — або вона, або випивка. Бартон пообіцяв зав'язати. Але протримався кілька днів. Зрештою Елізабет подала на розлучення.

Після розлучення Елізабет і Річард продовжували спілкуватися. Бартон поїхав у Швейцарію, де намагався кинути пити. Невдовзі запросив Ліз приїхати до нього й переконатися, що він цілком здоровий. За півтора місяця вони знову вирішили одружитися. Весільний обряд захотіли влаштувати в Африці на березі річки в присутності вождя місцевого племені. Однак налагодити стосунки подружжю так і не вдалося. 1976-го вони розлучилися вдруге.

Того року Елізабет вийшла заміж за сенатора-республіканця Джона Ворнера, з яким прожила шість років. Бартон також одружився. Актори підтримували зв'язок. Листувалися, регулярно дзвонили одне одному. Смерть Річарда 1984-го стала важким ударом для Елізабет. Довгі роки вона лікувалася від затяжних депресій та алкоголізму.

Останнім чоловіком акторки став шофер Ларрі Фортенськи. З ним акторка познайомилася в клініці, де лікувалася від алкоголізму. Їхній шлюб розпався 1996-го після п'яти років спільного життя.

— У своєму житті я не була позбавлена уваги гарних чоловіків, — говорила Тейлор на схилі літ. — Вони кохали мене. Я відповідала їм взаємністю. Але по-справжньому я кохала лише Річарда Бартона.

Елізабет Тейлор пережила його на 27 років.

115 000 000

доларів зібрав розпродаж колекції прикрас Елізабет Тейлор на аукціоні "Крізтіз" у Нью-Йорку 13 грудня 2011-го. Діамантове кольє з перлиною "Ла Переґріна", яке подарував акторці Річард Бартон, продали за рекордні $11,8 млн. З молотка пішло також безліч інших прикрас — підвіска з нефритом, рубінами й діамантами ($8,818 млн), діамантова тіара ($4,226 млн), сережки з діамантами й перлами ($2 млн), підвіска із золота й слонової кістки ($314 тис.), золотий браслет із розсипом дорогоцінних каменів ($194 тис.) і багато інших коштовностей.

 

1932, 27 лютого — Елізабет Тейлор народилася в Лондоні в родині американських акторів. Із початком Другої світової війни родина повернулася до США. 1942-го 10-річна Елізабет дебютує в кіно у фільмі "Щохвилини народжується людина".

1953, 1955 — народжує синів Майкла Говарда й Крістофера Едварда від Майкла Вальдінґа. 1957-го — доньку Елізабет Френсіс від Майкла Тодда.

1960-1966 — знімається у фільмах "Баттерфілд, 8" (премія "Оскар"), "Клеопатра", "Хто боїться Вірджинії Вульф?" (премія "Оскар"). 1976-го знялася в радянсько-американській музичній казці "Синій птах" за п'єсою бельгійського драматурга Моріса Метерлінка.

1994 — востаннє з'являється на великому екрані в кінокомедії "Флінтстоуни". 1997-го британський журнал "Емпайр" включив Тейлор до списку 100 кращих кіноакторів усіх часів і народів. 2000 року британська королева Єлизавета ІІ надала Елізабет Тейлор почесний титул "дама".

2011, 23 березня — померла в Лос-Анджелесі від серцевої недостатності, похована на каліфорнійському цвинтарі Форест-Лоун — поряд із Майклом Джексоном, Кларком Ґейблом і Волтом Діснеєм.

 

Зараз ви читаєте новину «Елізабет Тейлор двічі виходила заміж за того самого чоловіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути