понеділок, 12 серпня 2013 19:41

Дітей інків перед принесенням у жертву одурманювали алкоголем і наркотиками

Автор: фото з сайта www.thehistoryblog.com
  500-річна мумія дівчинки з племені інків, знайдена 1999-го неподалік вулкану Льюльяйльяко на кордоні Аргентини й Чилі, зберігається в музеї аргентинського міста Сальта
500-річна мумія дівчинки з племені інків, знайдена 1999-го неподалік вулкану Льюльяйльяко на кордоні Аргентини й Чилі, зберігається в музеї аргентинського міста Сальта

Американські вчені оголосили результати досліджень мумій трьох дітей, знайдених в Аргентині. Ідеально збережені муміфіковані холодним і сухим високогірним повітрям останки 13-річної дівчини, меншого від неї хлопчика і ще однієї дівчинки виявлено 1999 року неподалік вулкану Льюльяйльяко, 6739 м над рівнем моря, на аргентинсько-чилійському кордоні. Останкам близько 500 років, і походять вони з часів імперії інків, яка існувала в Південній Америці в середині XVI ст.

— Тіла збереглися так, що видається, ніби діти сплять, — каже доктор Емма Браун з археологічного відділу університету Бредфорда. — Іспанські хроністи припускають, що інки приносили малих у жертву, зокрема, у період війн чи стихійного лиха. Був і ритуальний календар таких дійств.

Команда науковців досліджувала мумії методами судово-медичної експертизи. Зокрема, взяли проби волосся. І з'ясували, що всі троє останні місяці свого життя вживали алкоголь і коку, що було привілеєм вищих класів. Призначені для принесення в жертву діти, доводять учені, перед смертю також краще харчувалися. Аналіз тіла 13-річної дівчини свідчить, що раніше її їжа була суто селянська — переважно картопля. А потім вона почала споживати багато м'яса й кукурудзи.

— Як дітей убили? Їх привели до храму поблизу вулкана, кинули в могили й залишили помирати, — каже Емма Браун. — На тілі дівчинки немає слідів насильства. Вона доглянута, має гарно укладене волосся та красиве вбрання.

Припускає, що смерть настала із трьох причин: перше — що дитину кинули в могилу, друге — алкоголь, третє — холод, що панує на висоті понад 6700 м над рівнем моря.

— Вона померла швидко, — підсумовує дослідниця.

Зараз ви читаєте новину «Дітей інків перед принесенням у жертву одурманювали алкоголем і наркотиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути