пʼятниця, 01 травня 2015 11:15

У Олександри Лапіної цукровий діабет - дівчинці треба матеріали до інсулінової помпи

У Олександри Лапіної цукровий діабет - дівчинці треба  матеріали до інсулінової помпи

У 12-річної Олександри Лапіної з Києва цукровий діабет першого типу. Дівчинці треба зібрати 43 620 гривень на витратні матеріали до інсулінової помпи. Гроші допомагає зібрати "Український Фонд Допомоги".

"Я досі пам'ятаю цей день. Це був 8 березня. Всі мої однокласники святкували і танцювали, а я змушена була лежати в лікарні. Мені було так прикро", - з сумом розповідає Саша.

Через місяць криза минула і мама перевела дівчинку на спеціальну дієту, завдяки якій вдавалося контролювати цукор в крові протягом 6 місяців. Але необхідність уколів повернулася, жити без інсуліну стало неможливим.

Недуга позбавила дівчинку повноцінної дитячого життя. Саша не могла перебувати в школі довше 2-х перших уроків. Цукор раз у раз скакав і через нездужання вона змушена була йти додому. Від індивідуального навчання сім'я Саші відмовилася і решту занять вони проходили самостійно. Але це не завадило дівчинці стати відмінницею.

Хворобу вдалося взяти під контроль три роки тому, коли завдяки Уфонду і його читачам вдалося придбати інсулінову помпу для дівчинки. Життя Саші стала по-дитячому щасливим, адже тепер контролювати хворобу стало легше.

"З появою помпи стало набагато простіше. Тепер хоч на мене ніхто не зиркає в шкільній їдальні як тоді, коли мені треба було зробити укол. І мені більше не доводиться відчувати себе ніяково", - пояснює дівчинка.

Помпа дозволила розширити коло допустимих продуктів. Особливо Саша зраділа фруктам і солодощам. Дуже любить цукерки "Бабусині казки" та шоколад.

Тепер Саша не тільки ходить в школу на повний день і може повноцінно спілкуватися зі своїми друзями, а й відвідує уроки петриківського розпису та живопису. У класному самоврядуванні Саша отримала звання "міністра милосердя" - вона відповідальна за акції допомоги дітям, збір подарунків для солдатів АТО.

Як і у кожної дитини, у Саші є свої мрії. Вона старанно вчить французьку і дуже хоче коли-небудь поїхати в Париж. Дівчинка навіть сплела браслетик з Ейфелевою вежею. І як і кожна жінка, хоч і маленька, мріє про щасливу родину, заміський будинку, 2-х здорових діток і великий комод на горищі для улюблених книжок.

Тільки одна проблема може стати між дівчинкою і її мрією - закінчуються витратні матеріали до помпи, а без них прилад не працює.

Зарплата її мами, кандидата фізико-математичних наук, 4500 грн., допомога на дитину 945 грн. і пенсія бабусі 750 грн на місяць не дають їм можливості самим назбирати на витратні матеріали. Всього потрібно 43 620 грн. і для Сашиної родини це просто нечувана сума.

Реквізити для допомоги:
Всеукраїнська Благодійна організація "Український Фонд Допомоги"
Код ЄДРПОУ: 37241402
Поточний рахунок: 26004052718802
МФО: 300711
Банк: ПАТ "ПриватБанк" Печерська філія, м.Київ.
Призначення платежу: Допомога на лікування Лапіної Олександри.


"Український Фонд Допомоги"

Зараз ви читаєте новину «У Олександри Лапіної цукровий діабет - дівчинці треба матеріали до інсулінової помпи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути