неділя, 14 червня 2015 19:43

Спецтема: Допомога пораненим в АТО

Тяжкопоранений льотчик Сергій Титаренко після смерті дружини залишився з маленьким сином
6

Наталія Титаренко з дітьми (син Сергія - Юра на руках)
Фото: censor.net.ua

Командир екіпажу 16-ї окремої бригади армійської авіації, 30-річний військовий льотчик Сергій Титаренко потребує допомоги. Він отримав важку травму хребта після того, як його вертоліт був збитий російськими найманцями 4 червня 2014 в районі Слов'янська. Дружина Сергія померла від раку. Він залишився один із сином, якому немає навіть півтора року.
Про це повідомляє кореспондент "Цензор.НЕТ".

4 червня 2014 року професійний військовий льотчик Сергій Титаренко, командир екіпажу 16-ї окремої бригади армійської авіації, піднявся в небо для виконання бойового завдання в зоні антитерористичної операції. Він разом із заступником командира бригади підполковником Валентином Цигульским повинен був знищити групу терористів, яка обстрілювала з ПЗРК житлові квартали міста Слов'янська (Донецька область). Досягнувши місця призначення, екіпаж встиг випустити за місцем дислокації російських найманців кілька снарядів. Після цього пілоти відчули сильний удар в район правого двигуна - бойовики підбили Мі-24, в якому знаходилися наші льотчики. Вертоліт почав різко втрачати висоту і впав приблизно зі стометрової висоти в районі населеного пункту Маяки.

Сергій зрозумів, що не може вибратися з палаючого гелікоптера, оскільки не відчуває ніг і спини. Але підполковник Валентин Цигульский, який також дуже серйозно постраждав при аварії, зібрався з останніми силами і витягнув хлопця з палаючого судна. Вердикт лікарів був невтішний - перелом третього, четвертого і п'ятого хребців грудного відділу хребта, ушкодження спинного мозку і супутні травми. Потім була реанімація, операції, чотири місяці лікування в Київському військовому госпіталі. Але надії на те, що Сергій знову зможе ходити або навіть сидіти було дуже мало. Добрі люди зібрали пристойну суму грошей і відправили його на лікування до Німеччини.

"За допомогою командування бригади зібрали більшу частину грошей - 35 тисяч євро, знайшовся меценат, який допоміг анонімно, а інші 22 тисячі євро збирали родичі, друзі, волонтери - небайдужі люди. У Німеччині зробили складну операцію, вставили металеву конструкцію в хребет. Спочатку лікарі прогнозували лежачий спосіб життя, але, слава Богу, і завдяки моїй дружині посадили мене на активний візок", - розповідає Сергій.

Сьогодні чоловік все ще не може ходити, але вже сидить і може самостійно пересуватися за допомогою інвалідного візка. Лікарі кажуть, що шанси на те, що Сергій знову зможе ходити - є, але попереду його чекає тривала і важка реабілітація. Але на це відповідно потрібні чималі кошти. Сьогодні представники української діаспори в США за сприяння американського консульства в Україні намагаються відправити Сергія на реабілітацію в Сполучені Штати Америки.
Тиждень тому в сім'ї Титаренко сталося чергове нещастя: дружина Сергія - Наталя померла від раку. 30-річний чоловік, інвалід першої групи залишився з малюком, якому ще немає і півтора роки (1,2) на руках без власного житла. Маленький син Юра живе сьогодні з бабусею (мамою Наталії) в п'ятиповерховому панельному будинку без ліфта на верхньому поверсі. Сергій дістатися на п'ятий поверх у візку не може фізично - тому живе зараз у друзів.

Керівництво бригади пообіцяло до кінця місяця вирішити питання з житлом для Сергія - повинні дати квартиру в новобудові, в селі неподалік. Будемо сподіватися, що дуже скоро він її дійсно отримає. Маленький Юра дуже хоче, щоб тато скоріше видужав і вони змогли б бути разом.

Реквізити для допомоги:
Номер картки ПриватБанку: 4731 2171 0494 7732, Сергій Титаренко.

Зараз ви читаєте новину «Тяжкопоранений льотчик Сергій Титаренко після смерті дружини залишився з маленьким сином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути