четвер, 26 березня 2015 21:24

Софійці Стельмах через лейкоз треба пересадка кісткового мозку

13-річній Софії Стельмах з села Христинівка Черкаської області врятувати життя може лише пересадка кісткового мозку. У дівчинки гострий мієлоїдний лейкоз. На лікування родина має зібрати 130 тисяч євро.

 

З грудня минулого року Соня Стельмах не виходить з боксу онкологічного відділення Черкаської лікарні. У новому 7-му класі встигла провчитися лише два тижні.
Через хворобу легенів Соня змалку знайома з лікарнями і лікарями. Їй подобалися рятівні білі халати і вона дуже хотіла лікувати інших в дорослому житті. Але тепер вона і чути про лікарів не хоче. Вони, виявляється, вміють лікувати нестерпно боляче.

Усе почалося влітку, коли дівчинка приїхала в міську лікарню на планове обстеження і лікування (у неї уроджене захворювання легенів). Звичайні аналізи виявилися підозрілими, перевірки вилилися в діагноз "мієлодиспластичний синдром", який до зими видозмінився на рак крові. Терапія Соні вже не допоможе, потрібна трансплантація, зробили висновок медики. Тому що її кістковий мозок абсолютно не справляється з поставленими йому завданнями. На "Українській Біржі Благодійності" для лікування планують зібрати 200 тисяч гривень.

Реквізити для допомоги:
МБФ "Українська Біржа Благодійності"
ЕДРПОУ 38005762
Р/р 2600630669802
МФО 305749 м. Київ
Центральне відділення
ПАТ "Банк Кредит Дніпро"
Призначення платежу: благодійна допомога проект "Хто краде життя у Соні".

"Українська Біржа Благодійності"

Зараз ви читаєте новину «Софійці Стельмах через лейкоз треба пересадка кісткового мозку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути