пʼятниця, 27 лютого 2015 19:05

Сину волонтерки Юлії Мартинюк потрібне вартісне лікування в Ізраїлі
4

Фото: надані Юлією Мартинюк

5-річний Володя Мартинюк з Кіровограда має вроджені вади рук і ніг. Діагноз: діастрофічна дисплазія, артрогрипоз, двостороння вроджена клишоногість, двосторонній вроджений вивих стегон. Ізраїльські лікарі обіцяють поставити його на ноги. Для цього необхідно $75 тис.

"Вовчик народився із короткими руками і вивихнутими ніжками. У сина була сильна клишоногість, коліна і руки в ліктях не розгиналися, кисті були вивернуті назовні, пальчики на ручках не згиналися. Лікарі поклали його на стіл і були шоковані. Таке бачили вперше. А Невролог сказав що дитина не доживе й до року. Від шокового стану я відходила кілька днів. Але мені ніхто не наважився сказати, щоб я відмовилася від дитини. Медики бачили, що я на таке ніколи не погоджуся. Це моя дитина і я буду її ростити. В пологовому порадили поїхати на консультацію у Харків чи Київ. В Одесі знайшла лікаря, який лікує клишоногість важким гіпсуванням, брейсами – спеціальними штанами. З двох тижнів робили масажі", - розповідає Gazeta.ua Юлія Мартинюк.

В Охматдиті пропонували операцію, вставити тазостегнові суглоби, надсікти м'язи під колінами і загіпсувати на невизначений термін.

"Треба було щороку підрізати м'язи. Гарантій ніяких не давали. Лікарі хотіли подивитися, чи вийде щось із цього. У Харкові порадили продовжувати робити масаж. В Інституті ортопедії і травматології сказали лягати на витяжку. Це коли до кожної ніжки прив'язують по гирі і тягнуть тижнями, потім в гіпс невідомо наскільки. І теж без будь-яких гарантій. Я знайшла унікального масажиста, аналогів масажу якого в Україні немає. Він приїжджав із Росії. Одне заняття обходилося в $50. До року Вовчик навіть не перевертався. Чотири жорстких курси на рік, паралельно фітнес-режим і Вовчик навчився повзати на колінах, тримати ложку, повертає головою, самостійно сидить, практично розгинає ліктики. Контрактури під колінами, що забезпечує рух, виявилися далеко не м'язовими, а кістковими. Тому масаж би надалі вже нічого не дав", - каже жінка.

В Ізраїлі Юлія Мартинюк знайшла лікаря, який взявся за цей складний випадок.

"Ми до цього їздили в Німеччину. Сказали допоможуть, але лікування й реабілітація коштуватиме пів мільйона євро. Ізраїльський лікар зробить це за $75 тис. Дав гарантію, що хлопчик буде ходити, не ідеально, але робитиме це без сторонньої допомоги. Він має досвід із багатьма дітьми з України і Росії. Каже, що це наслідок Чорнобиля. Був вражений, що ваду розвитку дитини наші медики не помітили при першому ультразвуковому обстеженні. Таке не побачити не можливо. Ми рік намагалися зібрати гроші самостійно, але в теперішніх умовах, коли потрібна допомога в АТО це зробити складно. А чим швидше ми поїдемо, тим кращим буде результат. Вовчик дуже хоче звестися на ніжки, він здібний у всьому. Давно вміє рахувати до 100 і назад, швидко читає українською і російською, має феноменальну пам'ять. Він сильний характером", - говорить Юлія.

З липня 2014 року Юлія Мартинюк активно допомагає українській армії у складі організації "Українська варта", яка опікується кіровоградським 34-им мотопіхотним батальйоном. Тепер допомоги потребує сама. Звертається до небайдужих людей з проханням допомогти зібрати її сину необхідну суму. Телефон Юлії - 066 397 16 62 або 098 38 38 548.

Реквізити для допомоги:
Карту ПриватБанку № 5168 7572 2269 8088 на ім'я - Мартинюк Юлія.

Зараз ви читаєте новину «Сину волонтерки Юлії Мартинюк потрібне вартісне лікування в Ізраїлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути