середа, 09 березня 2016 13:34

Син учасника АТО потребує допомоги на лікування

 

11-річний Ростислав Приходьченко із Села Копанки Маловисківського району на Кіровоградщині потребує допомоги. Хлопчик хворий на гепатит "В" і "С" і перебуває на підтримуючій хіміотерапії після лікування онкохвороби. Батько хлопчика служить на передовій в зоні АТО.

"Два роки тому у Ростислава почалася застуда. Ми тоді жили у Кіровограді. Через два тижні звернула увагу, що важко дихає. Поїхали в поліклініку, щоб послухали. Нас терміново направили на обстеження в обласну дитячу лікарню. Там сказали, що у Ростислава двостороннє запалення легенів. У плевральній частині виявили рідину. Туберкульоз не підтвердився. Лікувалися в торакальній хірургії. Лікар не міг зрозуміти причину. Направили в онкодиспансер. У сина виявили пухлину між грудною кліткою і внутрішніми органами. Рідина накопичувалася вже і біля серця. Пробивали і відкачували. Ростислав довго ходив із трубками і пляшечками. Опісля направили в Київ для уточнення діагнозу. Пролікувалися. Пухлина нібито зникла. Тепер син перебуває на підтримуючій хіміотерапії. У ході лікування він заразився гепатитом "В" і "С". Я не можу звинувачувати якусь лікарню. Сина лікували добросовісно, рятували йому життя. Гематолог лікарні з Кіровограда і вночі цікавилася його станом", - розповіла Gazeta.ua мати 41-річна Віта Шершньова.

Батько хлопчика 41-річний Сергій Приходьченко з липня 2015 року перебуває на передовій в зоні АТО. Дружині з сином довелося переїхати в село. У Кіровограді вони винаймали квартиру.

"У селі залишилася хата моїх батьків. Серед жителів - переважно пенсіонери. Сільська рада трохи допомогла нам дровами, а потім завіз і місцевий директор сільсгосппідприємства. Живемо з сином у маленькій кімнаті. Хата і пічне опалення потребує ремонту. Але в нас немає на це грошей. Я отримую 400 гривень і син, як інвалід – 1050 гривень. Більша половина грошей іде на ліки. А ще треба купити дитині продукти, бо має добре харчуватися. Якщо треба поїхати в Кіровоград, винаймаю машину. Це близько тисячі гривень. Автобусом не можемо їхати, бо син має слабкий імунітет і йому не можна контактувати з людьми", - додала Віта Шершньова.

Ростислав дуже талановитий, вишиває бісером, робить оріґамі з паперу. Хлопчик колекціонує конструктор Лего, але на це в матері немає грошей. Недавно в них зламався старенький телевізор. Дитині щомісяця потрібні гроші на різні медичні препарати, періодичні обстеження.

Контакти для допомоги:

Картка Приватбанку - 5168 7572 8171 0014 (Віта Шершньова), тел. 096 475 63 94.

Зараз ви читаєте новину «Син учасника АТО потребує допомоги на лікування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути