четвер, 21 серпня 2014 10:15

Сергія Шовкового після важкого поранення 13 годин везли у госпіталь

Сергія Шовкового після важкого поранення 13 годин везли у госпіталь
Сергій ШОВКОВИЙ

На війну 21-річний молодший лейтенант Сергій Шовковий потрапив одразу після закінчення львівської військової академії. 21 червня він відсвяткував випускний, а 23 липня вже командував взводом у складі першої танкової бригади під Луганськом. Сергій розповідає, другого серпня позиції, на яких перебував його підрозділ, зазнали мінометного обстрілу з боку проросійських терористів, йдеться в ТСН.
Про те, що бойовики так близько до українських позицій, ніхто навіть не здогадувався - розповідає лейтенант. Терористи підійшли вночі. Через брак приладів нічного бачення українці цього не відстежили. Викликати підкріплення не було можливості, бойовики глушили зв'язок. Шовковий розповідає, вийшов з бліндажа, щоб викликати вогонь артилерії, аж раптом за три метри від нього вибухнув снаряд.
"Контузія. Я нічого не чую, я дивлюся на себе, а у мене рука в зворотну сторону. Я на коліні виходить, сиджу ,намагаюся відповзти на лівій руці. Ліва рука ще більше вигнулась", - розповідає Сергій.


Пораненому військовому наклали джгут на ногу і довезли до найближчого шпиталю, звідти вертольотом до Харкова, далі літаком до Києва. Весь цей час боєць був притомний. Він втратив майже два з половиною літри крові. За словами Сергія, лікарі позаочі між собою його вже поховали. Але він вижив. Втім, ліву ногу врятувати не вдалося. Крім ампутованої ноги у Сергія роздроблені кістки лівої руки, численні осколкові поранення правої ноги, паху і черевної порожнини. В животі у хлопця й досі осколки від міни. Бійця мучать сильні фантомні болі. За словами Сергія від смерті його врятував бронежилет. Сам він намагається триматися. Підтримують батьки та друзі. Лейтенант Шовковий мріє продовжити службу в армії. Далі на Сергія чекає тривала реабілітація і дороге протезування. Грошей на сучасний протез у родини Шовкових немає.
Реквізити для допомоги: Приват Банк 5211 5379 0169 2231 Шовковий Сергій Сергійович

Зараз ви читаєте новину «Сергія Шовкового після важкого поранення 13 годин везли у госпіталь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути