понеділок, 18 січня 2016 16:02

Саша Суворова 4 роки бореться з раком — потрібна допомога
5

14-річна Олександра Суворова із Сум має злоякісну пухлину задньочерепної ямки головного мозку. Захворювання підтвердили у 2012 році. Місяць лікарі вважали, що у дівчинки менінгіт.

"У вересні 2012 року Сашеньку забрали в реанімацію. Підозрювали менінгіт. Після місяця лікування встановили новий діагноз - "періостит завушний". У дитини з'явилися головні болі, нудота, температура. Увесь цей час ми шукали фахівців, які б пояснили стан доньки. На комп'ютерній томографії виявили новоутворення. Сашу прооперували — видалили пухлину. Вона дуже важко відновлювалася після операції, проходила променеву терапію. Не могла ходити, не сиділа, їла через зонд. Я їй розробляла пальчики й ручки — проводила по ним спеціальним колючим м'ячиком. Її нудило по 8 разів на день", - розповіла Людмила Суворова, мама дівчинки.

Після шести курсів хіміотерапії у дівчинки виявили метастаз в лобну частину.

"За цим знову послідувало 4 курси хімії. Саші планували пересадку власних стовбурових клітин. Але їх не назбиралося. У дитини сильно впали показники крові — гемоглобін, еритроцити й лейкоцити. Відновлювали її два місяці".

Наразі Саші Суворовій призначено дворічний курс прийому препарату "Темодал". На місяць коштує 19 тисяч гривень.

"Це препарат сухої хімії виробництва Бельгії, Німеччини та Фінляндії. У відділенні Інституту раку нам його не дають. Кажуть, що на пацієнтів його зараз не вистачає. Є інформація, що представництво "Темодалу" в Україні більше не працює. Січень ми ще якось закрили. Змогли дістати 500 мг препарату в Україні. Ще 340 мг додала із старого запасу. Така в Саші доза. Якщо у лютому не дістанемо тут, то замовимо з-за кордону".

"Сашенька від початку хвороби вже фізично зміцніла. Відвідує в басейн, займається з тренером в "Інваспорті". Радує, що у воді ходить сама. На суші підтримуємо її. Вдома ходить з ходунками. Але квартира маленька — всюди зачіпається. У будні в нас школа на дому, на вихідні — водимо Сашу у недільну. Вона робить поробки з бісеру. Виставляємо їх у православному соборі. Дуже радіємо небайдужості людей. Після оголошення на радіо у мене два тижні не замовкав телефон. Люди дзвонили не просто з порадами, а й надсилали кошти. За короткий час зібрали близько 40 тисяч гривень. Ми віримо, що Сашенька подолає рак. Хоча нам ніяких прогнозів й раніше не давали. Будемо робити все, що в наших силах. І навіть більше того", - додала матір.

Повний діагноз Олександри Суворової: медулобластома задньочерепної ямки головного мозку.

Реквізити для допомоги:

Карта ПриватБанк № 5168 7420 1030 1277
Отримувач - Суворов Валерій Олегович (батько)

Зараз ви читаєте новину «Саша Суворова 4 роки бореться з раком — потрібна допомога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути