вівторок, 12 серпня 2014 19:05

Батьки тяжкопораненого солдата не можуть зібрати документи, що син отримав поранення в АТО

Батьки тяжкопораненого солдата не можуть зібрати документи, що син отримав поранення в АТО
Сергій ЛУПАР фото kriminal.ictv.ua

Батьки Сергія Лупара не можуть зібрати документи про те, що син отримав поранення у зоні АТО. У військовій частині 95-ї аеромобільної бригади, у складі якої брав участь у бойових діях, їм видали довідку, що в зоні АТО їхній син був з 3 травня по 27 липня. А поранення Сергій отримав 28 липня. Про це батьки пораненого розповіли кореспонденту Gazeta.ua.

"Лікарі просять терміново надати їм документи, що поранення син отримав саме під час бойових дій. А ми ці документи надати не можемо, бо нам у військовій частині видали довідку із неточними датами. Нібито, Сергій був у АТО до 27 липня. Але він там був 28 липня. Того дня отримав поранення на Савур-Могилі. З нами ще говорив 28-го липня зранку. Потім зв'язок з ним зник. Ми знайшли сина у одеському госпіталі. Він ішов з дому у військо здоровим, сильним чоловіком. Там отримав такі важкі поранення і тепер без довідки лікар напише "загальне захворювання", а не "поранення під час бойових дій". Ми не розуміємо, чому чиновники так халатно ставляться до своєї роботи. Вже зверталися куди тільки могли, а довідку отримати не можемо", - каже Галина Лупар.

25-річний Сергій Лупар родом із Гайсина Вінницької області. Після служби в армії, працював фельдшером на станції швидкої допомоги. В АТО потрапив після першої хвилі мобілізації у складі 95-ї аеромобільної бригади. 28 липня отримав поранення, коли бойовики почали обстрілювати їхні позиції "Градом". У важкому стані Сергія доставили у польовий госпіталь у Запорізькій області, потім у Дніпропетровськ, звідти у одеський госпіталь. Діагноз: мінно-вибухова травма, струс головного мозку, перелом стінок обох гайморових пазух, розрив барабанних перетинок, забій грудної клітки, забій лівої легені, тупа травма живота з пошкодженням селезінки та печінки. Стан Сергія покращився, його перевели із реанімації.

Зараз ви читаєте новину «Батьки тяжкопораненого солдата не можуть зібрати документи, що син отримав поранення в АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути