пʼятниця, 27 листопада 2015 14:18

Через родимку в Олександра Савяка розвинувся рак шкіри

Через родимку в Олександра Савяка розвинувся рак шкіри

28-річний Олександр Савяк з Черкас лікується в Черкаському обласному онкодиспансері. В нього виявили рак шкіри четвертої стадії. На обстеження й перший курс хіміотерапії вже пішло понад 40 тис. грн. Всього потрібно три курси.

Зараз Олександр проходить другий курс хіміотерапії. У хлопця є лише мати-інвалід. Жінка вдова військовослужбовця. Батько Олександра трагічно загинув, коли сину було 3,5 роки.

"Захворювання в Саші виявили влітку цього року. Син працює в кафе шашличником. Якось прийшов з роботи і помітив у себе під правою рукою лімфовузол, він був розміром з горошину. Саша не придав цьому значення. Лімфовузол почав збільшуватися. Лікар сказав, що це меланома. Можливо, колись Саша випадково зачепив родимку й вона почала перероджуватися в злоякісну. В жовтні Саша пройшов перший курс хіміотерапії. На це пішло 20 тисяч гривень. Повторний курс вже треба теж проходити. Після першого разу пухлина зменшилася. Є надія, що в сина все буде добре. Мріє мати свою сім'ю", - розповіла мати 56-річна Юлія Савяк.

Юлія і Олександр Савяки понад 21 рік винаймають житло. Олександру видали довідку для МСЕК на інвалідність першої групи.

"Я отримую 1,3 тисячі гривень пенсії. Саша рветься на роботу. Хотів іти на контракту службу, чекав наступної хвилі мобілізації. Він у мене дуже вихований і чемний. Звертається до мене на "ви", бо так його навчив тато. Казав, сину, запам'ятай, що мама – це святе. Чоловік був родом із Західної України", - каже Юлія Савяк.

На перший курс лікування Олександру допомогли рідні, знайомі, однокурсники й однокласники матері. На другу хіміотерапію гроші збирають від пожертв.

Реквізити для допомоги:

Картка ПриватБанку № 5168 7423 5176 9413
Картка Ощадбанку №5274 10000 1304 357
Одержувач: Савяк Юлія Станіславівна, тел. - 067 399 14 33.

Зараз ви читаєте новину «Через родимку в Олександра Савяка розвинувся рак шкіри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути