понеділок, 26 січня 2015 18:09

Через лікарську помилку у Ельдара Фролова після пологів виникла важка форма ДЦП - хлопчик не ходить
7

Фото: з родинного архіву Фролових

Ельдар Фролов з Полтави із народження хворий на важку форму ДЦП. В 1,9 років хлопчик не тримає рівновагу, сидить не більше 5-10 секунд. Реабілітація в Україні йому не допомагає. Родина збирає гроші на лікування у Китаї.

"Вагітність дружини проходила нормально, але пологи пройшли не дуже добре - дитину десь затиснули. Та так, що після народження синок відразу потрапив під штучну вентиляцію легень. Лікарі давали невтішні прогнози, але бажання жити у дитини перемогло. Потім лікарі не хотіли давати інвалідності і казали нам почекати до року. Але з дружиною прекрасно розуміли, що втрачати час не можна. Самостійно почали реабілітацію сина. Це допомогло мало: Ельдар міг гуляти на вулиці не більше 15-20 хвилин, а потім почав вигинатися і кричати. Вів себе так наче чогось сильно боїться. Не міг підіймати і тримати руки та ніжки. Після дельфінотерапії він почав посміхатися", - розповідає батько хлопчика Олександр Фролов.

Торік родині вдалося зібрати гроші для реабілітації Ельдара у китайській клініці. Після двомісячного лікування хлопчик почав тримати голову і повзати.

"Про Китай дізналися від знайомої. Після реабілітації там бачимо значний прогрес. Гуляти з Ельдаром можемо годинами і синок веде себе спокійно. Піднімає голову намагаючись сісти, але рівноваги досі не тримає, звалюється на бік. Якщо зацікавлю його іграшкою, то може сидячи її розглядати секунд 5. Коли тримаємо його за ручки, то ніжки ставить правильно. Ще не розмовляє, але щотижня починає видавати нові звуки. До поїздки в клініку, через хворобу у синочка були порушення в кишечнику і він не міг самостійно ходити в туалет. Зараз ця проблема зникла", - говорить мати хлопчика Катерина Фролова.

Ельдару необхідно пройти повторний курс реабілітації в Китаї. Він коштує не менше 13 тисяч доларів.

"Після проходження курсу реабілітації наш малюк повністю зможе сидіти, розправляти ручки та стояти біля опори. Знаємо, що найефективніше лікування діток з ДЦП проходить максимум до 3 років. Тому мріємо встигнути, бо часу залишається небагато. Розумію, що через трагічні події в країні, можливо, і не маю право просити на допомогу. Але життя синочка - найцінніше, що в мене є".

Діагноз Ельдара Фролова: ДЦП, подвійна геміплегія, псевдобульбарний синдром.

Реквізити для допомоги:

Карта ПриватБанк № 5168757253884136
р/р 29244825509100
МФО: 305299
ЄДРПОУ: 14360570
Отримувач: Фролова Катерина Вікторівна (мама).

Зараз ви читаєте новину «Через лікарську помилку у Ельдара Фролова після пологів виникла важка форма ДЦП - хлопчик не ходить». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути