понеділок, 27 квітня 2015 18:25

Через лікарську помилку у Андрійка Карамуліна ДЦП
5

Фото: з родинного архіву Карамуліних

4-річний Андрійко Карамулін із міста Рівне отримав пологову травму. Внаслідок помилки лікарів дитина стала інвалідом, йому поставили тяжкий діагноз - ДЦП. Родина просить допомогти зібрати гроші на лікування та реабілітацію дитини. Попри сумні прогнозу лікарів, що Андрійко проживе кілька років, хлопчик бореться і його стан покращується.

"На 41-му тижні мене поклали в пологовий будинок, бо не було переймів. Вкололи укол для цього, й почалися пологи. Але я втратила свідомість, кесарити вже було пізно. Дитину витягували вакуумом. Через це хлопчик отримав родову травму. Він не дихав. Два тижні був на штучній вентиляції легенів. І ще місяць ми лежали в патології новонароджених. Нам сказали, дитина буде рослиною, просто будете зрізати в нього нігті і розчісувати голівку, проживе всього кілька років. Але ми не здалися, дома найняли масажиста, до року п'ять раз побували в реабілітаційному центрі", - розповідає Марія, мати Андрійка.

Батьки возили дитину до різних спеціалістів. Їздили в Варшаву на Войта-терапію. Це фізіотерапевтичний метод для лікування патології моторної функції, розроблений у 50-х роках чеським професором Вацлавом Войтой. Допомагає формувати навички рухів, відповідно віку дитини, коли використовується рефлекс повзання і повертання. Метод розроблений спеціально для батьків, які потім самостійно зможуть допомагати дитині.

"У Рівному на базі будинку дитини є безкоштовний реабілітаційний центр, ми його постійно відвідуємо. Але тут немає мануальної терапії. Для цього їздимо в Трускавець. Один курс коштує близько 8 тисяч гривень. Андрійку треба проходити хоча би чотири курси на рік. Нам щоразу допомагали рідні і знайомі. Чоловік їздить на заробітки. Але цього не достатньо, бо додатково дитині наймаємо логопеда і реабілітолога. Наш невролог сказав, що Андрій став зовсім інший, є перспективи на добрі результати. Бо його тіло хоч і сковане, але піддається реабілітації. Синок все розуміє, вже впевнено тримає голову, добре реагує на оточуючих, дзвінко сміється, тягне руки до іграшок, може сидіти по-турецьки, намагається перевертатись і може трошки постояти. Став краще їсти і спати", - каже Марія.

Жінка перебуває у декретній відпустці з меншим сином Михайликом, 1,5 роки. Всі заощадження Карамуліних вичерпані. Тому батьки звертаються до людей, які зможуть допомогти їхньому Андрійку стати на крок здоровішим і самостійнішим

Реквізити для допомоги:

Картка ПриватБанку № 5168 7572 8377 4331 Карамуліна Марія.
Тел. 097-645-41-10.

Зараз ви читаєте новину «Через лікарську помилку у Андрійка Карамуліна ДЦП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути