пʼятниця, 04 грудня 2015 17:28

Антон Семиліт робить сніговичків, щоб зібрати гроші на лікування раку крові
9

У 4-річного Андрійка Семиліта із Черкас півроку тому виявили рак крові. Подолати недугу взялися білоруські медики. На курс стаціонарного лікування треба понад $35 тис. Андрійко заробляє на лікування сніговичками.

"Я з білої тканини шию заготовки для сніговичків, наповнюю їх шариками пінопласту. На голови одягаю білі, червоні і сині шапочки. Андрійко зав'язує шарфики, малює сніговичкам очі, рот і ніс. Ґудзики або малює, або приклеює справжні. Перші виготовили просто для себе зі шкарпеток. Знайома порадила їх виставити на продаж в інтернеті, хоча б по 50 гривень. За три дні нам замовили 30 сніговичків, а за два тижні зібралося понад шість тисяч бажаючих. Самі ми з замовленням не справимося, проситимемо групу дитячого садочку, куди ходив Андрійко і волонтерів. Люди дзвонять, пишуть і перераховують гроші не лише з ближнього зарубіжжя, а й з багатьох далеких країн", - розповіла мати Андрійка 28-річна Альона Семиліт.

Хвороба в Андрійка виникла після запалення лімфовузлів за правим вухом. Хлопчик перехворів отитом. Лікарі запевняли батьків, що після примочок лімфовузли прийдуть в норму.

"Це тривало із лютого до травня. Останній раз приписали антибіотики, це допомогло. Але ненадовго. Через два дні щока збільшилася вдвічі. Нас направили в онкодиспансер. Лікування впродовж 24 днів не дало результатів. Нам одна волонтер порадила поїхати в клініку Гомеля. На лікування зібрали 10 тис. доларів. Допомогли рідні і друзі. Але лікування відстрочили, бо в сина невідомо звідки взялося інфекційне захворювання. Тепер в клініці буде до кінця лютого. Попередньо лікарі назвали суму 32 тисячі доларів, плюс 20 відсотків на випадок інфекцій. Ці гроші ми вже майже назбирали. Опісля син впродовж 1,5 року щотижня лягатиме на крапельниці. А протягом п'яти років раз на рік на обстеження. Чесно кажучи, я не думав, що сніговички підіймуть такий фурор, що люди так відреагують. Мені за останні дві доби прийшло близько двох тисяч есемесок. І ще понад 500 дзвінків", - говорить батько Андрійка 29-річний Антон.

Реквізити для допомоги:
картка Приватбанку № 5168 7555 1295 5713 (Семиліт Альона Анатоліївна)
або - 5168 7572 9172 9814 (Семиліт Антон Анатолійович),
контакти батька - 093-903-83-91.

Зараз ви читаєте новину «Антон Семиліт робить сніговичків, щоб зібрати гроші на лікування раку крові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути