середа, 30 липня 2014 15:54

Олександру Шевцову після боїв під Луганськом ампутували ногу

Олександру Шевцову після боїв під Луганськом ампутували ногу
Олександр ШЕВЦОВ

29-річний Олександр Шевцов з Житомира зараз перебуває у київському військовому госпіталі. Він служив у 30 окремій механізованій бригаді. 4 липня у боях під Луганськом отримав вогнепальне осколкове наскрізне поранення лівої гомілки з пошкодженням підколінної артерії. Втратив 2 літра крові. Операція шунтування артерії виявилася не ефективною. Кровоток лівої кінцівки не відновився. Олександрові ампутували ліву ногу на рівні стегна. Про це інформує ТСН.
У АТО Олександр був два місяці.
"Йому прийшла повістка, він не ховався і не вагався, вважав, що по-іншому чоловік не може діяти, коли в країні війна. І найтяжче на цій війні втрачати своїх. З втратами вони дійшли до Луганська. Почали встановлювати пост, як терористи посунули одразу з трьох сторін. Він вважає, що це була 100% зрада. В тому котлі Олександру осколки розірвали ногу. У Харкові хірурги намагалися її врятувати до останнього, але не змогли. Нині підтримка - це єдине, що допомагає не збожеволіти. Звикнутися, що в 29 років в тебе немає ноги, але вона весь час болить - неможливо. Тим більше, що права нога ще не функціонує, там замість м'язів – вакуум, у військовому шпиталі Саші нарощують м'язи. Чоловікові прооперували вухо - повертається слух. Але він не втрачає оптимізму", - йдеться у повідомленні.


Зараз Олександр пересувається на візку, який подарували волонтери. Для протеза має зібрати мінімум 20 тисяч євро.
"Говорять, що є такі протези, що навіть кульгати не буду. Не знаю, чи правда, чи просто мене так підтримують", - каже Олександр.
В Україні ціна електронного протезу від 20 тисяч євро, за кордоном більш технологічні моделі коштують дорожче. Такий протез - це як високотехнологічна скульптура. Сканується здорова нога, а тоді виготовляється штучна. З таким протезом можна не лише ходити не накульгуючи, а навіть займатися спортом. Така штучна нога коштує близько 100 тисяч євро. Він каже, що не шкодує ні про що. Заради тих хлопців, з ким познайомився на війні і з ким воював пліч-о-пліч, навіть готовий все пройти з початку. Лише хоче, щоб країна змінилася.

Реквізити для допомоги:
Картка Приватбанк: 5168 7423 4842 3553 Воробйова Олена Георгіївна (мама).
тел.: 097 644 33 63.

Зараз ви читаєте новину «Олександру Шевцову після боїв під Луганськом ампутували ногу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути