середа, 19 листопада 2014 16:26

4-річному Артему Рибалці кожні три дні вливають донорську кров

Артемко Рибалка з Мени Чернігівської області має діагноз "Придбана апластична анемія, надважка форма". З 3 лютого 2014 року він знаходиться на лікуванні в Центрі дитячої онкогематології і трансплантації кісткового мозку дитячої лікарні "ОХМАТДИТ" в Києві. Терапія не допомогла, і ось тепер надія лише на операцію з пересадки кісткового мозку. Грошей на це родина немає. Повідомляє "Українська біржа благодійності".

 

У організмі Артема відбувся збій. Кістковий мозок припинив виробляти потрібну кількість крові. У таких випадках найкраще робити пересадку від брата або сестри, але Артем – єдина дитина в родині. Трансплантацію від неспоріднених донорів (якими вважаються і мама, і тато) в Україні не роблять.

Останні 10 місяців Артем разом із мамою прожив у лікарні. Тим, що він досі живий, він завдячує лікарям і донорам – кожні 3 дні Артему вливають чужу кров. Тому що власна некорисна. Спочатку у нього на тілі самі собою почали з'являтися синці. Вони тривалий час не сходили, і батьки почали непокоїтися. В обласній лікарні Чернігова хлопчику поставили неправильний діагноз, і понад місяць марно лікували гормонами. Лише пізніше вдалося визначити – у Артема набута апластична анемія – надважка стадія рідкісної хвороби.

При такому діагнозі температура тіла завжди ледь підвищена. Вимірюють її щогодини. Якщо позначка досягає 38°С, клітини крові, влиті під час переливання, просто згорять. І все потрібно буде повторити знову.
Так склалося. Від участі чужих людей залежить, чи буде він жити.
На УББ збирають 300 тисяч гривень – частину необхідної суми на оплату лікування дитини.

Реквізити для допомоги:
МБФ "Українська Біржа Благодійності"
ЕДРПОУ 38005762
Р/р 2600630669802
МФО 305749 м. Київ
Центральне відділення
ПАТ "Банк Кредит Дніпро"
Призначення платежу: благодійна допомога проект "Артем і мурахи".

Зараз ви читаєте новину «4-річному Артему Рибалці кожні три дні вливають донорську кров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути