середа, 04 березня 2015 19:42

15-річній Діані Блащук від батька генетично передався розсіяний склероз

Діані Блащук з Рівного потрібна допомога на лікування розсіяного склерозу. Родина вже витратила на лікування дівчини 50 тисяч гривень. Самотужки зібрати гроші не можуть, бо у батька Діани така ж хвороба. Він паралізований. Хворіє і менший братик дівчини. Щоб його врятувати сім'я брала кредит.

 

"Ми звертаємось через безвихідь. Торік у травні захворіла наша дочка Діана. Якось вона втратила свідомість, почалися судоми. "Швидка" відвезла в лікарню, там виявили вегето-судинну дистонію. Згодом я помітила, що у Діани "косить" праве око. Ми вирішили повністю обстежитися. Офтальмолог сказала, що із зором все гаразд, але треба проконсультуватися у невролога. Бо гостра косоокість йде через якесь прогресуюче неврологічне захворювання. Ми тільки зайшли до невролога, а вона каже: "У вашої дочки розсіяний склероз". Я навіть обурилася, як ви можете таке казати, якщо дитину ще й не обстежували. Вона сказала, що має досвід із такими хворими", - розповіла Gazeta.ua мати Діани Оксана Блащук.

Діану направили на консультацію у одну з клінік Львова.

"Лікарі прогнозують позитивний результат лікування, бо хвороба виявлена на ранньому етапі. Якщо ретельно пройдемо всі курси, дитина виросте повноцінною. За всі ці місяці на лікування Діани пішло 50 тисяч гривень. Без сторонньої допомоги ми б не справилися. Але це лише перші кроки до одужання", - сказала жінка.

Розсіяний склероз Діані передався генетично від батька. Діагноз 39-річному Михайлу Блащуку поставили у 18 років.

"У чоловіка паралізовані м'язи, він інвалід 1-ї групи. Десять років тому він почав втрачати орієнтацію, часто падав, почали тремтіти руки. Лікарі сказали, що зупинити прогресування хвороби і відмирання клітин можливо, якщо він двічі на рік буде проходити курс лікування. Треба приймати препарати, уколи й вітаміни. Один обходиться в 5 тисяч гривень. Але ми не маємо такої можливості. Бо ще й кредит виплачуємо. Два роки тому взяли 20 тисяч гривень на операцію і лікування нашого трирічного сина Давида. В нього внаслідок отиту пішов параліч правої сторони обличчя. Тому зараз всі декретні гроші віддаємо за кредит", - додала Оксана.

Блащуки – багатодітна сім'я, окрім Діани і Давида, мають ще 9-річну Настю. Просять допомоги у всіх небайдужих людей.

Реквізити для допомоги:
Картка ПриватБанку № 4405 8823 0376 4322 Блащук Оксана.

Зараз ви читаєте новину «15-річній Діані Блащук від батька генетично передався розсіяний склероз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути