Ексклюзиви
четвер, 28 січня 2016 11:45

12-річний Юрко Штрикуль потребує термінового лікування гострого лейкозу
5

Юрій Штрикуль з Полтави маэ вади слуху з дитинства. Але жив нормальним життям — ходив до школи, цікавився спортом та автомобілями. 13 січня цього року Юрко проходив планове щорічне обстеження. Результати аналізів викликали у лікарів сумніви — через два дні у Юри діагностували рак крові.

"Ми здали аналізи і пішли додому. Та до нас зателефонували лікарі, щоб ми поверталися назад. Наступного дня у Юри взяли пункцію кісткового мозку. Я відвіз її у Київ в Охматдит. 15 січня прийшло підтвердження, що у сина гострий лейкоз. Ми не могли усвідомити, що таке може бути. Єдине, за два тижні до цього у сина була втрата апетиту та блідність", - розповів Gazeta.ua Тарас Штрикуль, батько хлопчика.

Наразі Юрій Штрикуль перебуває в онко-гематологічному відділенні Полтавської дитячої міської лікарні. За два тижні родина витратила на лікування більше 10-ти тисяч гривень.

"Для ефективного лікування потрібні закордонні препарати. Тому ми придбали гормони з Німеччини. Сину назначили перші препарати хімії. Крім цього, підтримуємо організм Юри багатьма ліками. Через лікування йде навантаження на серце. До того ж у сина виявили кардіоміопатію. У нього знизився рівень показників крові, то йому її вводять додатково. Лікарі кажуть, що маємо пройти три курси лікування, але скільки триватиме їх термін — невідомо. Все залежить від реакції Юркового організму на препарати", - розказала Юлія Штрикуль, мати Юрія.

"Нам нічого лікарі не кажуть навіть вперед на два-три дні. Але я особисто спілкувався з двома хлопцями, які вилікувалися від цього захворювання. Одному 20 років, іншому — 16. Тому віримо, що обійдемося медикаментозним лікуванням. Бо трансплантація кісткового мозку коштує страшні гроші", - додав батько.

Повний діагноз Юрія Штрикуля: Гострий лімфобластний лейкоз (рак крові).

Реквізити для допомоги:

Картка Приватбанку № 4731217112824501

Телефон мами Юлії - 0668236590

Зараз ви читаєте новину «12-річний Юрко Штрикуль потребує термінового лікування гострого лейкозу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути