понеділок, 16 березня 2015 21:41

10-річній Юлії Доманській через важку форму діабету треба інсулінова помпа
5

У Юлії Доманської з Білої Церкви цукровий діабет першого типу. Дівчинці потрібні інсулінова помпа та витратні матеріали. Вартість всього 33 220 грн. Самотужки родина зібрати гроші не може.

"Сім років ми боремося з діабетом, яким страждає донька. Кожен день робимо по кілька ін'єкцій інсуліну, постійно заміряємо цукор, в місцях уколів утворилися шишки, а хвороба прогресує. З'явилися небезпечні ускладнення. Порушена робота печінки. Лікарі рекомендують Юлі якомога швидше встановити інсулінову помпу. Але придбати її ми не можемо, наших з чоловіком зарплат і Юлиної пенсії по інвалідності вистачає тільки на найнеобхідніше", - розповідає Валентина, мама Юлі.

Дівчинка захворіла на діабет в три роки і ледве вижила після коми. Затяжний кашель, різка втрата ваги і навіть запалення легень не наблизило білоцерківських лікарів до встановлення діагнозу. Про те, що у дівчинки діабет, її мама дізналася тільки в реанімації, куди маля відвезли з задишкою. Лікарі не давали гарантій, сказали тільки, якщо серце витримає - буде жити.

"Після коми Юлі треба було дуже дозовано приймати вуглеводи і вона з'їдала тільки хлібні крихти, які залишалися у мене на долоньці. На це було дуже боляче дивитися", - розповідає Валентина.

Завідувач відділенням ендокринології клініки ОХМАТДИТ Наталія Погодаева (м.Київ):

"Перебіг хвороби у Юлі нестабільний, з високими перепадами рівня глюкози. Розвиваються важкі ускладнення. Дівчинці необхідна інсулінова помпа, це єдина можливість компенсувати захворювання".

Батьки не дарують дівчинці солодких новорічних подарунків. Цукерки для неї не звичайне дитяче задоволення, а лише зрідка спосіб підняти рівень цукру. Часто таке трапляється під час тренувань. У Юлі є мрія - стати хореографом. І своїй мрії вона присвятила вже 6 років: класика і хіп-хоп стали її віддушиною і покликанням. Але нерідко доводиться переривати тренування через нездужання, вирішити які могла б установка помпи.

Сім'я самотужки не може зібрати гроші на інсулінову помпу. Завод, на якому працює батько Юлі, скоротив робочі години у зв'язку з кризою в країні. А татко дівчинки військовозобов'язаний і незабаром може піти на фронт.

Юля і її мама не тільки не впадають у відчай в цей важкий для їхньої родини момент, але так само всіма силами намагаються підтримати українських військових: роблять вироби до свят, збирають солодкі посилки. Маленькими ручками Юля вишиває бісером гімн України і сподівається, що в її країні і життя незабаром почнеться світла смуга, яка наблизить її до такої простої, але заповітної мрії.

Реквізити для допомоги:
Всеукраїнська Благодійна організація "Український Фонд Допомоги"
Код ЄДРПОУ: 37241402
Поточний рахунок: 26004052718802
МФО: 300711
Банк: ПАТ "ПриватБанк" Печерська філія, м Київ.
Призначення платежу: Пожертвування на лікування Юлі Доманській.

"Український фонд допомоги"
"Українська біржа благодійності"

 

Зараз ви читаєте новину «10-річній Юлії Доманській через важку форму діабету треба інсулінова помпа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути